Vince, Artúr
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Körbejárták az ország néhány egészségügyi intézményét - írják, és lefotózták a közismert állapotokat (a képek tényleg olyanok, mintha mindenkórházban készültek volna,  de egy kicsit talán túlságosan is olyanok, mintha egy helyről származnának), a fotókból pedig egy galériányit az EMMI elé vitt a Momentum hétfőn délelőtt. Így adnak nyomatékot a saját programbemutatójuknak, ami alapján az egészségügy reformjának állnának neki, ha lehetőséget kapnak. 

  Itt lehet megnézni a képeiket:

  Ez pedig egy egészen aktuális cikkünk, ami a munkaerő oldaláról mutatja be a hazai egészségügy bajait, európai statisztikák alapján. 

 • Átlagosan 50 másodpercenként követnek el valamilyen higiéniai hibát a német főzőműsorok főszereplői - állapította meg a német kockázatértékelési intézet (BfR) az MTI híre alapján. A szakértők különböző televíziós sorozatok 100 epizódját elemezték, figyelve a nem megfelelő konyhai higiéniára. Problémák:

  • a szakácsok a főzés során bepiszkított kezüket gyakran csak megtörlik a konyharuhában,
  • ezzel a koszos kézzel sózzák vagy fűszerezik meg az ételt,
  • két munkafolyamat között nem tisztítják meg alaposan a vágódeszkát,
  • a szakácsok vakarózás, tüsszentés vagy köhögés után nem mosnak kezet.

  A BfR szerint a televízióban látott nem megfelelő konyhai higiénia nyomot hagy a nézőkben.

  Azok, akik kifogástalan higiéniát mutató főzővideókat néznek, a recept elkészítésekor maguk is kevesebb hibát vétenek, mint azok, akik kevésbé higiénikus műsort láttak

  - áll az intézet jelentésében. Az intézet szerint Németországban évente több mint 100 ezer olyan megbetegedést jelentenek, amelyek valószínűleg baktériumokhoz, vírusokhoz vagy parazitákhoz köthető élelmiszerfertőzésekre vezethetők vissza.

 • Most nézzék meg. Nem csak a mozdulat gyönyörű, még komponálásfanatikusok által istenített aranymetszés segédvonalait is gyönyörűen rá lehet illeszteni. Ami igazán semmit nem jelent, de ilyenkor minden fotós és képszerkesztő elégedetten csettint egyet, bólogat némán maga előtt a monitort bámulva, és halkan, nagyon halkan, azt mondja, hogy: ez igen.

  Itt lesz zavaró sárga vonalak nélkül is :

  (itt pedig a meccs összefoglalóját olvashatják)

  Ha szereti a zavarba ejtően festményszerű (véletlen reneszánsz becenéven futó) sajtófotókat, nézzen körül erre!

 • Ennél jobb már csak akkor lehetne, ha a végén ízlésesen beledobna a mixer a cuccba egy csirkeszárnyat, vagy akár egy fél csirkét, ahogy a martinibe szokás az olivabogyót. (via FOX)

  Arról egyelőre nincs hír, hogy a koktélosdi 100% marketinges móka, vagy tányleg lehet majd venni a gyorséttermekben.