Antal, Antónia
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Múlt héten okozott elég nagy botrányt az amerikai elnök Donald Trump, amikor azt kérdezte, hogy "Miért akarjuk, hogy a szarfészek országokból mindenki hozzánk jöjjön?" Később azt mondta, hogy nem is így mondta ezt, bár nem tagadta, hogy keményen fogalmazott.

  A szarfészkezés viszont nem áll le, a Zambiatourism.com máris

  Látogasson el a szarfészek Zambiába!

  mottóval toboroz magának vendégeket.

  1516193055847-26734239 768156523369152 8703555497558741458 n
  Fotó: Zambiatourism.com

  Jó a kísérőszöveg, azt írják, hogy náluk csillagokat és csíkokat (utalva az amerikai lobogóra) csak az égen és a zebrákon látni.

  via Vice

 • Szumátrai elefántborjú született Indonéziában. Ez a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, ma már csak alig kétezer példány él szabadon a természetben, ami fele az 1985-ös egyedszámnak.

  Az elefántborjú születése ajándék a fajfenntartásért küzdők számára

  - hangoztatta a helyi hatóság illetékese. 

  A szumátrai elefánt, az ázsiai elefánt Szumátrán élő alfaja.  Az állatok legfőbb ellensége az erdőirtás, illetve az egykori erdőterületek mezőgazdasági felhasználása, ami egyébként hasonlóképpen veszélyezteti a szumátrai tigris és jávai orrszarvú fennmaradását is. (MTI)

 • Pár napja írtunk róla, hogy a köztévé egyik riportere úgy mutatott be egy tollaslabda-versenyzőt, hogy

  "Yonemoto 166 cm és Hiroshimában született. Ismert város... Reméljük, sugárzó játékot mutat."

  Most pedig egy olvasónk szólt, hogy az M4-nél is észbe kaptak és bocsánatot kértek, sőt, személyesen a riporter is elnézést kért ezért a viccért. Igazából ennyi a történet, teljesen normálisan viselkedett a köztévé, szóval úgy fair, ha ezt is megírjuk.

 • A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban egy hónapja született egy perzsaleopárd-kölyök, akit ma vizsgáltak meg az állatorvosok.

  A nagyon veszélyeztetett fajhoz tatozó hím kölyök az európai fajmegőrzési programban keretében született az állatkertben, ahol a tervek szerint január végén már a látogatók is megnézhetik.

  A perzsaleopárd cica a mai versenyben lenyomta az ausztrál vombatot és a budakeszi barikákat, de sebaj, az ezüst és a bronz is szépen csillog.