Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • olv2
  Fotó: Olvasónk, Norbi

  Hétfőn reggel mutattuk meg azokat a lehangoló képeket a Fogarasi úti jótékonysági ruhagyűjtő-állomásról, amelyeken jól látszik, az adományok aligha érnek célba, mivel halmokban állnak a valószínűleg teli és sosem ürített tárolók mellett az odaszórt ruhák.

  Olvasónk, Norbi azért írt nekünk, hogy közölje: ő már szinte annak is örülne, ha csak ruhakupacokon kéne napról napra átvergődnie, az ő házuk mögött ugyanis tényleg undorító állapotok uralkodnak a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körül, ráadásul úgy, hogy pár naponta el is takarítják az illegálisan lerakott szemetet. Aminek persze semmi köze a szelektív hulladékhoz.

  Még szerencse, hogy Budapesten mindig lehet még rosszabbat mutatni mindennél!

  Norbi egyébként szorgalmasan dokumentálta a 11. kerületi, Sáfrány utcai szemétdomb állapotát, itt egy csomó más kép más napok más mocskáról. Azt írja: "Már az Önkormányzattal és az FKF-fel is levelezgettem, azt próbálom elérni, hogy szüntessék meg ezt a hulladékgyűjtő-szigetet. A környéken a legtöbb hasonló szigetet felszámolták, a forgalmas helyeken levőket is, de pont ezt, a házak takarásában levőt meghagyták, ami így sajnos

  mostanra messze földön ismert illegális szemétlerakóhellyé változott.

  És nem csak a lerakóhely környéke ilyen, hanem az eső és a szél az egész környéken széthordja a szemetet."

  olv1
  Fotó: Olvasónk, Norbi
 • Elég megdöbbentő adatok: a Twitch.tv januári napi átlagos nézettsége 962 ezer ember volt, míg a CNN-é csak 783 ezer. Persze kicsit csal a statisztika, hiszen a videojátékos streameknél a globális nézettséget hasonlítja össze a világ első számú hírtévéjének amerikai csatornájáéval, na de akkor is. Ízlés szerint lehet háborogni, hogy micsoda hülyeség már azt nézni, hogy más játszik, a mi időnkben ilyen nem volt, kinn fociztunk mezítláb a grundon; vagy megállapítani hogy a videojáték végérvényesen a popkultúra részévé vált, és az Amazon egész jó bizniszt csinált, amikor pár éve egymilliárd dollárért vette meg a Twitch-et tokkal-vonóval.

  (via)