Gerzson
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szegedi GEMMA Központ országos adománygyűjtést indított a város első speciális, integráló, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóteréhez. A fogyatékossággal élőket nevelő és fejlesztő szervezet jótékonysági kampányáról a honlapjukon lehet többet olvasni.

 • A csíkszeredai Gabriela Isadora beleszeretett a kerekeken guruló házakba, amik nem tévesztendőek össze a lakókocsikkal. A tiny house néven ismert házikó ugyanis pont olyan, mint egy családi ház, csak sokkal kisebb - na meg mobilis. Mindössze 20 ezer euróból építtette meg egy marosvásárhelyi mesteremberrel, most pedig oda gurul lakni, ahová csak akar.

  24774793 1695210293834132 5978858239403876249 n
  Fotó: Facebook/Gabriela Isadora

  Olvassák irigykedve Önök is a szavait:

  ha az ember kis helyen is elfér és szereti a szabadságot, akkor hamar meg lehet szeretni ezt az életformát. Hihetetlen szabadságot ad. Télen olyan helyen lakhatsz, ahol sízni lehet, míg nyáron leköltözhetsz a tengerpartra. Ha munkahelyet váltasz és költöznöd kell, nem kell eladnod a hűtőt, sőt semmit, hiszen mindent vihetsz magaddal.

  A guruló házról még több képeta Transindexen talál.

 • A parlamenti képviselőkről készített legutolsó demagóg infografikánk után több olvasónkban is felmerült, hogy jelen formájában túlságosan drága fenntartani egy olyan rendszert, ami ennyire egyszerűen működik. Programozóink segítségével ezért fejlesztettük a Parlament 2018 nevű szoftvert, ami feleslegessé teszi a képviselők gombnyomogatását, és jóval megbízhatóbb is egy részüknél. Ha a benyújtott indítvány fideszes, akkor automatikusan megszavazza, ha nem az, akkor sorosozásba kezd: vagyis pontosan leképezi a Parlamentet. A program Basic nyelvű, és így néz ki:

  10 PRINT "Hello"

  20 IF INDITVANYBENYUJTO$ = "Fidesz" THEN PRINT "Inditvany elfogadva" : GOTO 40

  30 PRINT "Soros"

  40 PRINT "Goodbye"

 • Újra járhatóvá váltak a hóátfúvások miatt korábban közlekedésre alkalmatlanná vált közutak a rendőrség szerint.

  Hajnali 5 órára ismét közúti közlekedésre alkalmassá vált a 8626-os számú út Undnál, a 8606-os út Vadosfa és Vica között, a 8604-es számú út Szil és Vág között, illetve a 8623-as út Egyházasfalu és Szakony között. A rendőrség továbbra is kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!