Gerzson
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hihetetlen, hogy ilyen egyáltalán létezik, pedig vidéken elég gyakori Kínában, hogy temetéseken, esküvőkön és újévi ünnepléseken sztriptíztáncosok is vannak, ráadásul elég régóta létező jelenségről van szó, a kínai hatóságok először 2006-ban próbáltak meg véget vetni neki, aztán 2015-ben újra nekiugrottak, így az idei akció már a harmadik lesz a sorban.

  A három eshetőségből a temetés a legérthetetlenebb, de van rá magyarázat, rögtön több is. Az egyik szerint ezzel lehet bevonzani az embereket a temetésekre, a nagy létszám pedig jószerencsét hoz a halottnak a túlvilágon, a másik szerint meg az erotikus előadásokkal a termékenységnek tisztelegnek.

  Ezt még talán el is lehetne fogadni, de a média általában ezeket a performanszokat is okolja a vidéki családok hanyatlásáért és növekvő materalizmusáért, ami korábban annyira nem volt jellemző az országban, a hiúság és a sznobizmus pedig lassan felváltja a tradíciókat.

  A mostani prevenciós kampányban állítólag pénzzel ösztönzik majd az embereket arra, hogy jelentsék be az ilyen eseteket, az meg, hogy mennyire lesz ez eredményes, majd idővel kiderül.

  (Telegraph)

 • Dennis (87) és Shirley Banfield (83) elég régóta lottóznak. A lányaikkal mindig azon viccelődtek, hogy csak idő kérdése, hogy egyszer elvigyék a jackpotot és megnyíljon az út az új kocsik, a nemzetközi sporteseményekre való utazgatás és a stresszmentes élet felé. Hát most összejött. Február 17-én ugyanis kihúzták Shirley számait és ezzel 18 139 352 fontot (ami mai árfolyamon 6 218 895 400 forint) nyertek. Ezzel ők lettek Anglia eddigi legidősebb lottónyertesei. 

 • A Fishing on Orfű fesztiválon, valamint a Kobuci kertben adja két exkluzív koncertjét idén az Erik Sumo Band, amit egy rövid hipnotikus videóval jelentettek be. A koncerteken a klasszikus frontvonalat alkotó Harcsa Veronika és Kiss Erzsi páros is fel fog lépni a zenekarral. A budapesti koncertre majd március 5-étől lehet jegyeket kapni. A zenekar vezetőjével, Tövisházi Ambrussal készült podcastunk itt hallható, a Liza,a rókatündér filmzenéje kapcsán készült interjú pedig itt olvasható

  Erik Sumo - két exkluzív koncert 2018-ban! from eriksumo on Vimeo.

 • Szerdán mutatta be a Gucci-divatház a 2018/19-es őszi-téli, férfi-női kollekcióját Milánóban. Az olasz divatcég régóta ráállt a sokkoló vonalra, most sem hazudtolta meg önmagát.   

  A kollekciót egy stilizált, agyonvilágított műtőben mutatták be Alessandro Michele rendezésében, a vizuális effektusokat, bábokat a Makinarium nevű cég szállította. Ahogy a Gucci az Instagramján írta, azért műtő lett a kifutó, mert ez azt az alkotómunkát jelképezi, amikor egy tervező összevág, és újra összeilleszt anyagokat, hogy azok valami új identitást kapjanak. A galériában a képaláírásokban még fűztünk némelyik alkotáshoz magyarázatot is, úgy talán egyszerűbb lesz megérteni.  

  Az egyik legnagyobb és legdrágább divatmárka az egyik elöljáró abban a trendben, hogy ha az ember minél hülyébben néz ki, annál divatosabb, csak tegye ezt méregdrága ruhákkal és kellő önbizalommal. Pro tipp: minden ruhadarabot keverjenek minden nem hozzáillővel, legyen túlméretes a zakó, húzzák fel a nyakukba a gatyát, ne érjen le a nadrág szára a cipőig se, lehetőleg a színek egyáltalán ne passzoljanak, kockásat vegyenek fel virágossal, tyúklábmintásat a pepitával, és tulajdonképpen mindegy, mit vesznek fel, csak legyen benne Gucci.