Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szokatlanul nagy számú fókabébi érkezik idén tavasszal Lettország partjaihoz – írja az MTI a helyi médiára hivatkozva. A fiatal állatok a Balti-tengeren úszó jégtáblák mozgása miatt érkeznek. A borjak a jégen töltik életük első heteiket, nagy valószínűséggel a sodródó jégtáblák hozták őket az észt partoktól Lettországba.

  29511145 126882871484088 8240665085530341376 o1
  Fotó: Facebook

  Már a múlt hét végén is voltak beszámolók arról, hogy többtucatnyi fókaborjat láttak a sodródó jégen a Lettország északnyugati részén fekvő kikötőváros, Ventspils közelében. A széljárás megváltozásával pedig óriási jégtáblák kezdtek sodródni Lettország nyugati partjaitól a Rigai-öböl közepe felé.

  A lett természetvédelmi hatóság szerint ekkora számú fóka érkezése évtizedenként egyszer előforduló jelenség. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne közelítsék meg a borjakat, és ne sétáltassanak kutyát azokon a partszakaszokon, ahonnan már jelentették fókák észlelését.

 • Már a futballig ér a Szkripal-ügy. A március elején Salisburyben, vélhetően ideggázzal megmérgezett egykori, London számára kémkedő orosz katonai elhárító esete miatt az angol válogatott kiemelt óvatossággal ellenőrzi az ételeket, amelyeket az oroszországi futball-vb-n kapnak a házigazdáktól – írta a The Sun. (A Kreml nem ismeri el, hogy érintett lenne a 2006-ban hazaárulásért elítélt, majd egy megállapodás nyomán 2010-ben Londonnak átadott  Szergej Szkripal és lányának megmérgezésében.)

  A csapatvezetés megerősítette, hogy a válogatott érkezése előtt egy héttel már kiküldenek Szentpétervárra egy szakembert, aki ellenőrizni fogja a csapatnak szánt ételek forrását. Megvizsgálják a húst, a halat, a tésztát, a rizst és a zöldségeket. 

  12 évvel ezelőtt már volt egy hasonló ügy, akkor az FSZB egykori tisztjét likvidálták Londonban, radioaktív anyagot csempészve az áldozat teájába. Arról nincs szó, hogy az angol válogatott emiatt Geiger–Müller-számlálóval felszerelkezve érkezne Oroszországba.

 • Lázár János és Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója adták át csütörtökön a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát. A 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és hazai források felhasználásával épült meg, a járművek március 22-től használhatják, és ilyen klasszul néz ki a levegőből:

 • A Netflix bejelentette, hogy április 15-től egy csomó Monty Python-klasszikus lesz elérhető náluk, köztük a legendás csapat legkiemelkedőbb filmjei és sorozatai. Többek között a következők: 

  • Gyalog galopp
  • Brian élete
  • Monty Python Repülő Cirkusza 
  • Monty Python: Egyéni csúcsok
  • Az élet értelme