Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Facebookos állatvédő csoportokban kezdett el terjedni ez a mobiltelefonnal készített, elég rossz minőségű videó, amin az látható, hogy egy rendőr ököllel megüt egy fehér színű állatot, jó eséllyel macskát (de vannak akik kutyaként azonosítják), gyakorlatilag bebokszolja a rendőrautó csomagtartójába. A videó a YouTube-ra ma este került fel, de a feltöltője nem maga készítette, ő is a facebookos verziót archiválta csak, amiről így nem tudni, pontosan mikor és hol készült (azon felül, hogy a címe szerint Dány községben, Pest megyében), és mi vitte rá a rendőrt a brutalitásra, mi történt a videó kezdete előtt.

  Kerestük az ügyben a dányi, illetve a pest megyei rendőrséget, de egyelőre nem reagáltak. A Facebookon viszont elsöprő a népharag, sok száz megosztással pörög a videó, és a kommentelők nem válogatnak a verbális agresszió kifinomult eszközei között. Tényleg elég felkavaró a videó, ne is nézze meg, ha meg akarja őrizni a nyugalmát, és az emberiségbe vetett hitét.

 • Az Arany Kobra 2018 elnevezésű, thai-amerikai összevont hadgyakorlaton résztvevő katonák túlélő kiképzésének részeként kígyóvért isznak és gekkót esznek. Nem lennék thai-amerikai összevont hadgyakorlaton résztvevő katona.

  Az 1982-óta évente megrendezésre kerülő, közös hadgyakorlat célja a kiképzés mellett a Délkelet-Ázsiában szolgáló, békefenntartóként működő egységek katonái közötti kapcsolatépítés. 

 • Épp ötvenéves a BKV, amit a főváros két nagyszerű dologgal ünnepelt meg. Egyrészt ilyen őrületesen cuki, trolis minyonokkal. Másrészt pedig azzal, hogy Tarlós Istvánra rájött az éleslátással kevert őszinteségi roham.

  Vagy legalábbis eleinte úgy tűnt.

  Amíg az MTI beszámolója szerint azt mondta - jó, hát némiképp furcsa módon arról a dologról, aminek épp ő a felelőse -, hogy 

  A budapesti közlekedés ma a város fejlődésének egyik legfontosabb akadálya."

  Nem semmi mondat, ugye? De szerencsére Tarlós úr rögtön azt is megvilágította egy példával, hogy pontosan mire gondol:

  a gyalogosközlekedés problémáira és a kerékpáros-fejlesztések körüli vitákra.

  Na erre eddig miért nem gondoltunk? 

 • Ha igen, mutatunk egyet, mert pont van. Az HBO Nordic és a lappföldi Snow Village nevű cég közösen gründolta a jégszállót, amiben az ágyunk egy priccs, de legalább van rajta valami nagyon speckó, hőtartó hálózsák, így csak akkor fagyunk meg, ha éjjel kimegyünk hugyozni. A környezet azért nem rossz, bár kissé rideg.