Alfréd
-2 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csodálatos képeket közölt a Balaton Science nevű Facebook-oldal.

  A valódi színes műholdképeket a Sentinel-2 műhold készítette január 16-án,  amikor erős déli szélben teljesen felkavarodott a tó vize.

 • Egy katolikus csoport (ami korábban már sikeresen betiltatta Lars von Trier Antikrisztusát) most A szabadság ötven árnyalatára szállt rá és szeretné, ha a 12 éven aluliak számára tilos lenne a megtekintés. 

  A dolog apropója az, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan okból a szadomazochista blockbustert bárki megnézheti Franciaországban, nincs korhatárhoz kötve, vagyis egy csapat óvodás is megnézhetné, ha úgy adódik. 

  Őrület, hogy ezt a filmet hétéves gyerekek megnézhetik. Be kell tiltani a 12 éven aluliak számára 

  - mondta a csoport ügyvédje.

  Az alapvetően jó ötlet, hogy gyerekek lehetőleg ne nézzenek ilyen tematikájú és színvonalú filmeket (eleve, hogy juthatott bárkinek is eszébe, hogy ez ne legyen korhatáros), de az már fura, hogy a csoport miért 12 évben állapította meg a korhatárt. Egy 16+ és szülői felügyelett talán értelmesebb lenne, vagy eleve bevezethetnék a kötelező szülői felügyeletet, mert ugyan melyik szülő menne el a gyerekével megnézni A szabadság ötven árnyalatát családi film gyanánt? 

  (Via)

 • Clipboard02

  A hazai csapat sportsikerei a téli olimpián megmozgatták az országot, és sok kíváncsi koreai kezdi el felfedezni magának a sportot, otthoni körülmények között. Nem is kell hozzá igazán semmi, csak egy robotporszívó és egy pár felmosó.

  Ilyen videók kezdtek terjedni a közösségi médiában, a Buzzfeed szedett össze egy nagyobb csokorral.

 • Kételkedik még valaki a celebek hatalmában ezután? Kylie Jenner híréről híres híresség egyetlen Twitter bejegyzéssel, 18 darab szóval egymilliárd dollárral csökkentette a Snapchat cég értékét. Ebben a 18 szóban ugyanis Kim Kardashian féltestvére gyakorlatilag szakított az üzenetküldő alkalmazással, és ő van akkora influencer, hogy ezzel komoly gondokat okozzon a cégnek. Kylie még szerdán írta azt a Twitteren, hogy

  Szóóóóval, megnyitja még bárki bármikor a Snapchat-et? Vagy csak én nem...ugh, ez olyan szomorú.

   Miután a celeb ezt megosztotta több mint 24 millió Twitter követőjével, a Snapchat részvényárfolyama hirtelen bezuhant és a cég nemsokkal a bejegyzés után 1,3 milliárd dollárral ért kevesebbet a tőzsdén, mint előtte. Ezen pedig még az sem segített, hogy az első tweetje után pár perccel Kylie Jenner még egy bejegyzést írt, amiben azt írta, hogy azért még szereti a Snapchat-et, ami az "első szerelmem".

  Jenner az app novemberben élesített redizájnja miatt elégedetlen az alkalmazással, amit annyira utálnak a felhasználók, hogy már egymillióan írták alá a frissítés visszavonását követelő petíciót. Emiatt már hónapok óta eléggé aggódnak a cég befektetői, a Snapchat vezetői viszont kijelentették, hogy nem hajlandók visszavonni az újításokat, mert ha majd megszokják azokat a felhasználók, akkor imádni fogják őket.