Etelka, Aletta
3 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pár éve már a Forbes is bemutatta az Oppidum névre keresztelt bunkert, amit egy elhagyott csehországi katonai létesítmény alá álmodtak meg cseh ingatlanfejlesztők. A projekt atyja szerint azóta már több vevő is licitál a 30 ezer négyzetméteres gigakomplexumra, amiben elég sokan eléldegélhetnek egy nukleáris háború esetén, akár tíz évig is, anélkül, hogy el kéne hagyniuk a bunkert.

  Persze, szerény szó az, hogy éldegélhetnek, hiszen a föld alatt szimulált napfény, medencék, igényesen felszerelt szobák, borospince, kórház, konditerem meg minden rendelkezésre állna.

  - És miért pont Csehország?

  A bunker hatalmas. Állítólag a legnagyobb, használaton kívüli katonai komplexum a világon. A hidegháború idején épült, de hamar okafogyottá vált a használata, azóta pedig minden kormány pazarlásnak érezte ekkora bázisokat felhúzni, és nem épült hasonló.

  Remek helyen fekszik. Kicsi az esély rá, hogy bármilyen globális háború épp Csehországból indulna, így az ide menekülőknek bőven lesz idejük beköltözni, és kis eséllyel a nagyobb konfliktusok is elkerülik majd. 

 • A nemzeti sportlap mai címoldalán Hosszú Katinka szerepel, akit a dániai rövidpályás Európa-bajnokság ürügyén egy kis hableányba oltottak.

  A megvalósítás csillagos ötös, ha az volt a cél, hogy mindenkit kirázzon a hideg. Legutóbb talán Bol-dog volt ennyire zavarba ejtően viszolyogtató jelenség. 

  nemzeti sport címlap

  Ezt aztán hiába küldené vissza Orbán Viktor az ágyból kivasalni Anikó asszonynak.

 • Jól olvasták, valaki tényleg azzal töltötte az idei év felét, hogy egyéb banki feladatain felül még német Pfennigeket, azaz a néhai márka váltópénzét számolgatta.

  Az összesen 2,5 tonnányi érmét egy kamionos gyűjtötte össze 30 év alatt, májusi halála után pedig a családjára maradtak a pénzzel teli zsákok. 

  Az érméket kisteherautóval kellett beszállítani a bankba, ahol be akarták váltani őket, itt azonban jött a következő meglepetés, kiderült ugyanis, hogy nem számolhatják őket géppel, ugyanis több érme elrozsdásodott, mások pedig össze voltak ragadva.

  Ekkor jött a képbe a Wolfgang Kemereit, a Deutsche Bundesbank egyik dolgozója, aki vállalkozott arra, hogy kézzel megszámolja az érméket. Csütörtökön végzett és elmondása szerint nem érezte tehernek, sőt élvezte is a dolgot.

  Az érmék összértéke egyébként végül nagyjából 8000 euróra, azaz 2 és fél millió forintra jött ki, szóval ha ön is mindig elteszi az aprót valahova, akkor talán itt az ideje, hogy végre össze is számolja.

  (DW)

 • Most láthat, egy olasz férfi jóvoltából, aki egy kilövővel szerelt bicikliről lövöldöz egy robogóra, miközben olaszul üvöltözve káromkodik.

  Valószínűleg persze megrendezett a dolog, de még így is annyira bizarr, hogy többször meg kell nézni, hogy elhiggyük, hogy ez megtörténik.