Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • „Mi lehet az a "Szaggatós", amit grammban mérnek és elég egy teg a kereslet-kínálat találkozásához?” – kérdezte olvasónk, Gyula, aki Zuglóban lőtte a fotót a gerillamarketing gyanús reklámjáról.

 • Ferenc pápa találkozott Lenin Moreno ecuadori elnökkel, és egy egészen meglepő dolgot kapott a dél-amerikai ország a Vatikántól:

  egy mumifikált emberi fejet.

  Méghozzá egy indián harcos koponyáját, amit 1925-ben hozott el egy keresztény hittérítő az Amazonas-medencéből, és mostanáig a vatikáni múzeumban őrizték.

  Ritkán történik ilyesmi, a Vatikán általában bűntudat nélkül spájzolja az évszázadok alatt innen-onnan összeszedett ereklyéit, most mégis úgy döntöttek (több hónap tárgyalás után), hogy teljesítik az ecuadoriak kérését, visszaadják nekik a koponyát.

  A dél-amerikai országnak ez azért fontos, mert a levágott fej a shuar indián törzs trófeája volt, és a shuarok a mai napig a legbefolyásosabb kisebbségnek számítanak a térségben. A mumifikált fej egy etnográfiai múzeumban lesz kiállítva az ecuadori Cuencában. (Local)

 • Tavaly mi is írtunk Marton Anna szívmelengető akciójáról, melyben egy gyönyörű mézeskalácsházra lehetett licitálni, a befolyt összeget pedig a Bethesda gyermekkórház kapta meg, arra azonban valószínűleg senki sem számított, hogy idén egy még durvább projekt lát majd napvilágot.

  Anna idén ugyanis nem egy, hanem rögtön két gyönyörű mézeskalácskastélyt csinált elsős osztályának rajzai alapján és a tavalyihoz hasonlóan ezeket is licitre bocsátja, a befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítja.

  A nagyobb kastéllyal a Heim Pál Gyermekkórház Belgyógyászati- Pulmonológiai osztályát szeretnék támogatni az Asztmasuli.hu Alapítványon keresztül, erre licitálni újfent a 

  mezeskalacskastely01@gmail.com

  e-mail címen lehet "Nagykastély" címszóval, de ha valaki jótékony kedvében van, az adományozhat is az alapítványnak (ASZTMASULI.HU ALAPÍTVÁNY, számlaszám: 10700385-49162901-51100005).

  A kisebbik kastéllyal a kockacsoki nevű, kézműves csokoládémanufaktúrát támogatnák, akiknek célja a célja a sérült emberek foglalkoztatásának és társadalmi befogadásának elősegítése. Erre licitálni ezen a linken  lehet.

  Ezen kívül a művészek azzal is segíthetnek, ha felajánlják a munkájukat a Heim Pál Gyermekkórház támogatására, ezeket is szeretnék ugyanis kiállítani/eladni a cél érdekében.

 • Én nem tudom ki szerkeszti a rendőrség honlapját, de remélem megbecsült tagja az állománynak, mert ez a vasárnap reggeli hír csodás nyelvezettel jelent meg, egy az egyben szerepelhetne egy Rejtő Jenő-könyvben is.

  IMG 4404
  Fotó: Police.hu

  "Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 16 éves és J. P. 18 éves baktalórántházi lakosok ellen. A két fiú Baktalórántházán, a Nyírfa utcában találkozott a három férfival, akiket megszólítottak és beszélgetést kezdeményeztek velük, majd mindhárom sértettől ötezer forint átadását követelték 2017. december 16-án 1 óra körül.

  A követelést J. P. több, a sértettekre mért ütéssel nyomatékosította.

  Az agresszív fellépés és ütések hatására mindhárom férfi átadta a követelt összeget és távoztak."
  (Police.hu: Rablás Baktalórántházán, 2017.12.17.)

  Már csak az hiányzik, hogy a végén úgy írják alá, hogy

  Nagyrabecsületem kifejlesztésével
  Ezennel vagyok bátor
  don felülírott di Fakabát