Eleonóra
-1 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bemutatták az első felújított belsőterű HÉV-szerelvényt. A felújítás során kék kárpitozást kaptak az ülések, kék színűek lettek az elválasztó paravánok, a kapaszkodók és a jegylyukasztó sárga festést kapott.

 • Pontosan 575 éve született Kolozsváron Hunyadi Mátyás magyar király, akit a magyar népmesék és mondák csak „igazságos Mátyás” néven emlegettek. Nem egészen pontosan 528 éve meg is halt, mert az élet igazságtalan, a halálról nem is beszélve.

 • Látványos videót készített a Magyar Közút Zrt. arról, hol dolgoznak a munkagépeik. A gépek GPS adóval vannak felszerelve, így a flotta menedzsment rendszeren keresztül nyomon tudják követni, hogy hol takarítanak a gépek. Hétfő óta már 15 ezer tonna sót szórtak szét.

  Hivatalosan egyébként a járdákat természetvédelmi okok miatt nem szabad sózni, a közutaknál azonban megengedett, mivel ilyen mennyiségben ez a legolcsóbb megoldás a síkosságmentesítésre.

 • 27867033 1650222731727030 4467693625640037077 n
  Fotó: Hegyvidéki Manufaktúra

  Az Orbán Viktor-gyertya megalkotói, a Hegyvidéki Manufaktúra zseniális új termékkel rukkoltak elő szerdán a Facebookon:

  Igen, ez egy persely, Mészáros Lőrinc, a nemzet aranytojást tojó vállalkozója fejéről mintázva. Szerencsére az alja kivehető, úgyhogy nem kell összetörni ezt a páratlan iparművészeti alkotást, ha összegyűlt a nyaralásra félretett összeg. Elengedhetetlen kelléknek tűnik minden magyar háztartásba, bár arról egyelőre nem írt a Manufaktúra, hogyan, hol és mennyiért lehet majd megvásárolni.