Eleonóra
-1 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ön szerint? De most komolyan!

  • 289
   Soros György
  • 69
   Nem
  • 47
   Igen
 • A hétvégén jelent meg a Fortepan ismeretlen eredetű fotóiból készített összeállításunk, egy budai foghíjtelken épült kis sportpálya átadásáról. A képek forrásáról semmit nem tudtunk, ezért kértük olvasóinkat, hogy írják meg, ha tudnak valamit, mikor és hol és milyen apropóból készülhetett a fotósorozat.

  Egyik olvasónktól azonban sokkal többet kaptunk, mint holmi információk – igaz, ő is sokkal többet kapott a képektől, mint azt mi sejthettük. Andrea ezt írta (a levelének ezt a részletét természetesen a beleegyezésével közöljük):

  A 25 éve halott Édesapánk mosolyog vissza néhány képről.

  Ő az egyik kapus, többek között az utolsó képen középen guggol. A Kismotor és Gépgyár pályája lehet, a Fehérvári úton, valamikor a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején. Én 70-ben születtem, és van egy éles töredék emlékem, hogy innen a kerítés mögül integet nekem.”

  100
  Fotó: Fortepan
 • Tavaly találtak az angliai Norfolk partjainál egy szenvedő, éhező fókát, aminek egy műanyag frizbi szorult a nyaka köré. A játékba még gyerekkorában akadhatott bele a fóka, az pedig később belenőtt a húsába, a frizbi szorítása miatt már enni sem tudott.

  skynews-frisbee-norfolk-seal 4236510

  Amikor az állatot befogták, a nyaka már elfertőződött, de antibiotikumos kezeléssel  egy állatvédő szervezet megmentette. Öthónapos kezelés után visszaengedik a tengerbe. (Sky News)

 • Úgy van: a különlegesen rossz időjárás miatt. 

  Jeff Colyer Topeka városában tartott volna sajtótájékoztatót arról, hogy mennyire fontos a felkészülés a várható nagy hidegre és hóviharokra, de a környékre lecsapott némi jégeső és viharos szél, így a politikus stábja jobbnak látta, ha elhalasztják az eseményt. Ha minden jól megy, és jövő hétre kicsit jobb lesz az idő, a kormányzó végre elmondhatja a népnek, hogy vigyázzanak a rossz idővel.

  (via)