Géza
-12 °C
-4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Michael B. Jordan (Creed, Fekete Párduc) trükkös kérdésekre válaszol, miközben egyre csípősebb szósszal felütött csirkeszárnyat burkol. Mennyire király lenne már ugyanez egy Kormányinfón, nem? 

  Ez egyébként egy sorozat, ha bejön, itt vannak még hasonló interjúk.

 • A palacsinta egy elég egyszerű étel, és a legkomolyabb viták vele kapcsolatban arról szólnak, hogy mivel is érdemes megtölteni. Pedig van olyan palacsinta, amihez pont nincs semmilyen feltét/töltelék, mégis megéri várni rá 10-15 percet (sőt, ha megkapjuk, akkor is sajnáljuk megenni):

 • Az USA-beli Oklahoma állatkertjének egyik nőstény oroszlánja, Bridget maszkulin külsőre tett szert, ugyanis rejtélyes okból nőni kezdett a sörénye. 

  A 18 éves állaton tavaly tavasszal kezdték észrevenni az első gyanús jeleket a gondozók, azóta sörénye szépen nődögél, manapság már egész tekintélyes. A kutatók egyelőre csak találgatnak hogyan csinálja ezt Bridget, a sörény ugyanis a hímek jellegzetessége, 1 éves koruk körül kezd kinőni, amikor a tesztoszteronszintjük elér egy bizonyos nagyságot. 

  Nem ez az első eset, hogy ilyesmi előfordul, a dél-afrikai állatkert Emma nevű oroszlánja is megszakállasodott 2011-ben, Botswanában 2014-ben pedig találtak olyan vadon élő nőstényoroszlán-csapatot, amelynek mind az 5 tagja sörényt viselt, sőt még a tipikus hímüvöltést is utánozták. 

  A sörényt valószínűleg hormonzavar (tesztoszteron-túltengés) okozza a nőstényekben, a hátterében akár daganatos megbetegedés is állhat. De nem kizárt az sem, hogy bizonyos evolúciós előnyökkel jár a növesztése: a hímnek kinéző nőstények azt a látszatot keltik a konkurensekben, hogy több hím védelmezi a csapatot, ezért nem éri meg packázni velük. Így a sörénynövesztésre való hajlandóság (ha az nem valami halálos kór mellékhatásaként jelentkezik) örökletes úton könnyen továbbadódhat a következő generációnak. 

  (The Independent)

 • Az egyik családi ház kertjében elkezdték megépíteni az iglut.