Vince, Artúr
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 1100 eurót (360 ezer forintot) fizetett négy japán diák egy velencei étteremben 4 steakért és egy sült halért. A polgármester, Luigi Brugrano a Twitteren fakadt ki, és megígérte, hogy azonnal kivizsgálják az esetet. A baráti társaság másik fele egy másik éttermet választott, és ők se úszták meg olcsón. 350 eurót (közel 115 ezer forintot) hagytak ott fejenként egy tányér tengeri herkentyűs tésztáért. 

    A japán diákok Bolognában tettek panaszt, ahol tanulóként hosszabb ideje tartózkodnak. A sajtó nem hozta nyilvánosságra az étterem nevét, de azt lehet tudni, hogy egy kínai nő nevén van az üzlet, és egy egyiptomi férfi üzemelteti. A BBC cikkéből kiderül többek között, hogy a főtér körüli részen található éttermek 1.1 százaléka van helyi tulajdonban, de egész Velence belvárosában se nagyobb az arány 50 százaléknál. 

  • A videójátékosok legalább két generácója úgy nőtt fel, hogy Lara Croftnál badassebb csaj nincs is, hiszen a Tomb Raider főhőse mindent túlél, mindenkit legyűr, mindennel tud lőni, és mindenkinél ravaszabb. Aztán jött Angelia Jolie, aki külsőleg tényleg olyan volt, mint a pattanásos kiskamaszok hagymázas szexálma, csak éppen semmi másban nem hasonlított a karakterre. Két filmet forgattak vele, de hálistennek a harmadikhoz már az az Alicia Vikander írt alá, aki sokkal tehetségesebb színész Jolie-nál. A történet Lara fiatalkorára fókuszál, azaz eredettörténetet kapunk, fatert kereső régészlánnyal, bazinagy pisztolyokkal és a színészvilág messze legrondább műfogsorának tulajdonosával, a zseniális karakterszínész Walton Gogginsszel. Hazai bemutató: március 15.

  • Ki hitte volna, hogy a festményekhez hasonlóan a fotókhoz is közel lehet hajolni, és teljes mást láthatunk, mintha csak távolról nézzük. Például, ha rákattint a képre, csak akkor látszik, hogy a két szélső fiúnak csillognak a szemei a sötétben. Az apró fényes pontokat megeszi a kép tömörítése, amikor itt a cikkben ilyen kicsiben látják.

    Nem annyira festményszerű, hogy véletlen reneszánsz plecsnit kapjon a kép, de emiatt az apró részlet miatt azért mégis belefér a sorozatba.

  • Mondjuk más kérdés, hogy milyen dolog az, hogy pár nappal a koncert előtt még nincs telt ház egy Barba Negra-méretű helyen, de mindegy, év eleje van, drágák voltak a karácsonyi ajándékok. Viszont így aki csak most kap észbe, annak sem kell lemondania a buliról, amelynek szomorú aktualitást ad, hogy az eredeti előzenekar a Decapitated lett volna, csak őket idő közben letartóztatták nemi erőszak és emberrablás vádjával - bár a vádakat azóta ejtették. De a helyükre érkező lengyel death metal együttessel, a Vaderrel is elég könnyű kiegyezni, és még a Dagoba is itt lesz 26-án este a főzenekar, a német thrash legenda, a Kreator előtt. Elég jó előjel, hogy a Vader és a Kreator is épp csúcsformában van, jobbak, mint az előző öt-tíz évben, legalábbis mi mindkét új lemezre majdnem maximális pontszámot, 9 pontot adtunk a kritikánkban. (A Kreator Gods of Violence-ére ebben a cikkben, a Vader The Empire-jére pedig ebben.)