Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Noha mostanra szinte az egész világ ismeri, a Dűne fiatal sztárja egészen mással foglalkozott, mielőtt  az Atreides ház jövőjévé vált volna az utóbbi évek legnagyobb mozijában.

  GettyImages-1347368721
  Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

  Timothée Chalamet aVice-nak mesélt arról, hogy 2010 környékén saját YouTube csatornát vezetett, ahol az általa lefestett, egyedi Xbox360 kontrollereket mutatta be.

  A színésztől vásárolni is lehetett, ugyanis 10 dollárt kért egy ilyen munkáért, ami kb. 3-4 ezer forintnak felel meg. 

  A ModdedController360 név alatt futó csatornáról egyébként 2018 óta terjedt a pletyka, hogy Chalameté lehet, amikor egy, a színészről készült Instagram-fan oldal arról számolt be, hogy miközben nézegették a Dűne sztárjának régebbi YouTube csatornáját, szembe jött velük az egyik kontrollerekkel foglalkozó videó, az ott hallható hang pedig nagyon ismerős volt a számukra. 

  Persze idő kérdése volt, hogy rátaláljanak mások is, a most 25 éves színészről pedig lehullt a lepel.

   Itt egy régebbi videó:

 • Szenzációs gólt szerzett magyar idő szerint csütörtök hajnalban az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) érdekelt Portland Timbers támadója, Dairon Asprilla.

  A kolumbiai csatár a San Jose Earthquakes elleni bajnoki mérkőzés 55. percében, 1–0-s állásnál kapott egy indítást, ami azonban hosszú lett, JT Marcinkowski kapus összeszedte a labdát. Viszont utána kiejtette, Asprilla pedig egyet dekázott vele, majd a tizenhatos sarkáról a kapuba ollózott, megszerezve csapata második gólját, amivel egyúttal be is állította a végeredményt. 

  A gól egyébként Redditen meg is kapta a „Puskás Award contender" címkét, nem ok nélkül.

 • Steven Spielberg kultikus filmje óta, emberevő szörnyetegnek van beállítva a fehér cápa, azonban kevesen tudják, hogy ezek az állatok menüjén ritkán szerepel szándékosan az emberhús.

  Kutatók szerint, a cápák nagyon is intelligens ragadozók, akik alulról, meglepetészszerűen csapnak le áldozataikra a mélyből, azonban pont ezért is fordulhat elő, hogy emberre támadnak.

  A kutatás szerint, a cápatámadások javarészt tévedésből történnek, ugyanis összetévesztik a szörfösöket például egy fókával.

  A csapat a cápák viselkedése mellett, a látásukat is vizsgálták, amiről kiderült, hogy a retinájuk nem képes különbséget tenni egy fóka és egy szörfös mozgása között.

  Létezik egy teória, miszerint a legtöbb ilyen cápatámadásban fiatalabb példányok öltek, vagy sebesítettek meg embert. Érdemes tudni, hogy a fiatal cápáknak a látása sokkal rosszabb, ráadásul még csak ekkor kezdenek el ismerkedni a fókahússal.

  2021 során, eddig 72 cápatámadást regisztráltak világszerte.

  (Metro)

 • Hála a francia űrhajós, Thomas Pesquet 360 fokos videójának, nem kell milliókat fizetni azért, hogy valaki szó szerint körbenézzen a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén.

  Az ESA űrhajósa, az ISS jelenlegi parancsnoka november 5-én már a Földön lesz, visszatérése előtt azonban még gyorsan készített egy rövid, de látványos videót az űrállomásról, szúrta ki a Rakéta. Ahogy Pesquet végiglebeg az ISS-en, több modulon is áthalad, ezek a videóban látható sorrendben:

  • A Tranquillity, ahol a kupola is található. Pesquet rendre innen fotózta gyönyörű képeit küldetései során, köztük a Balatont is.
  • A Unity, ami ez első amerikai elem az ISS-en. Ez köti össze a NASA és a Roszkoszmosz elemeit, tehát az amerikai és az orosz részeket az űrállomáson. Jelenleg kikötőmodulként és ebédlőként is használják.
  • A Destiny, ami az egyik legnagyobb elem az ISS-en, ez az amerikaiak kutatólaboratóriuma.
  • A Harmony, ami négy űrhajósnak az alvóhelye, egyben az energiaellátásért felelős részleg.
  • Végül pedig a Colombus, ami az Európai Űrügynökség, az ESA kutatórészlege.

  Ha valakit érdekel, az Indexnek ebben a cikkében végig tudja követni, miként épült fel szerkezeti elemenként az ISS 1998 és 2016 között.

  Pesquet videóját érdemes többször is megnézni, mivel kiszúrhatjuk a háttérben, ahogy az asztronauták közül Megan McArthur éppen dolgozik vagy Mark T. Vande Hei vízilabdameccset néz. Mobil eszközön ujjal, számítógépen az egér jobb gombját lenyomva, és a kurzort húzva lehet körbenézni, miközben megy a videó.