Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezen remek a fotón mentett gólyák álldogálnak egy farmer lakásában Zaricában. Bulgária északkeleti részén több tucatnyi helyen fogtak össze a helyiek, hogy a házaikba vigyék a tavasszal hazatérő gólyákat, akik megsérülhetnének vagy meg is halhatnának a rendkívüli hidegben és az erős havazásban.

  Magyarországon is megdőlt ma a hidegrekord. -15 Celsius-fokot mértek az ország keleti részén.

 • A Wall Street Journal azt írja, hogy nagyon kelendő az Egyesült Államokból származó sperma a braziloknál, és egyre több gazdag, egyedülálló nő és leszbikus pár választ olyan donoroktól, akiktől feltehetőleg világosabb bőrű gyerek születik. Egy fiola amerikai sperma 1500 dollár, a megtermékenyítési procedúra még 7000 dodó, úgyhogy csak tényleg a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak. Akik, a cikk szerint, főleg fehérek.

  2016-ban az importált sperma 41 százalékát heteroszexuális párok vették meg, 38 százalékát egyedülálló nők, 21 százalékát pedig leszbikus párok vásárolták.

 • Március 22-én nyílik meg Horváth Lóczi Judit kiállítása a Faur Zsófi Galériában Budapesten. A NEW ERA című kiállítás egyrészt azt ünnepli, hogy a festő-szobrász tíz éve van a pályán, másrészt a legújabb munkáit mutatja be. A kiállításon témájukban összekapcsolódó festmény- és objekt-sorozatok, és vázlatok lesznek láthatóak. Mind egy-egy problémakör köré szerveződnek, van olyan mű, amelyet Horváth hobbija, a futás, van olyan, amit az anyasággal járó életmódváltozás ihletett. A rendezők célja, hogy ne csak a művészetkedvelő közönség figyelmét keltsék fel, hanem az épp véletlenül az utcán arra sétálók is benézzenek, hogy mik is ezek a képek és szobrok.

 • Anyu vasárnap délutánonként, a legegybefüggőbb szabadidejében szeretett papíron lakásbelsőket tervezni, emellett különböző utcai ruhákat is. Tőle tudtam meg például már gyerekként, hogy aki utóbbival ténylegesen foglalkozik, azt (a mai elkorcsosult világban) már nem szokás varrónőnek vagy szabónak hívni: ők a divattervezők.

  maxresdefault

  Ha anyu még mindig rajzolgatna ilyesmiket, akkor szólnék neki, hogy van egy pályázat most kifejezetten pont hozzá is hasonló amatőr divattervezőknek. De inkább szólok most mindenkinek, itt lehet elérni, van érdemi zsűri, közonségdíj, pénzdíj, meg minden. Annyi specialitás van még, hogy használni kell valami régi koszlott szart, amiben kapálni szokás a szőlőben retró/vintage jellegű holmit is. Hajrá!