Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ausztráliában, a Dreamworld nevű, legnagyobb szórakoztató- és vidámságipari témaparkban, angolparkban, miegyébben, ahol állítólag olyan sokan szeretnek lógni.

  A biztonsági rendszer krepált be, a hagyjállógva srácokat legalább a személyzet buzdította közben, hogy igazán bocsi, lehozunk majd titeket onnét tényleg. Annyira azért nem tűntek lelkesnek szegények.

 • Idén is lesz Corvin moziéjszaka azoknak, akik képesek eggész éjjel filmeket nézni. Most április 21-én este hattól másnap hajnalig hat teremben egy belépővel tehetik meg. (A belépő 3600 forint, ami több, mint egy átlag mozijegy ára, de aki két filmnél tovább bírja ébren, annak megéri.) 

  Ahogy az a korábbi években is volt, most is az elmúlt időszak legsikeresebb filmjeit lehet pótolni, többek között a Star Wars - Az utolsó Jedik, Thor: Ragnarök, Fekete Párduc, Gringo, Tomb Raider, Valami Amerika 3. és a Testről és lélekről lesz látható. Premier előtt vetítik a Sosem voltál itt és A bosszú című filmeket, és lesz egy különlegesség, Quentin Tarantino első filmjét, a Kutyaszorítóban-t is meg lehet nézni mozikban. A Kabos teremben valamennyi előadás 3D-ben látható majd, a Radványi teremben pedig kizárólag magyar filmek pörögnek egész éjjel.

 • Szokatlanul nagy számú fókabébi érkezik idén tavasszal Lettország partjaihoz – írja az MTI a helyi médiára hivatkozva. A fiatal állatok a Balti-tengeren úszó jégtáblák mozgása miatt érkeznek. A borjak a jégen töltik életük első heteiket, nagy valószínűséggel a sodródó jégtáblák hozták őket az észt partoktól Lettországba.

  29511145 126882871484088 8240665085530341376 o1
  Fotó: Facebook

  Már a múlt hét végén is voltak beszámolók arról, hogy többtucatnyi fókaborjat láttak a sodródó jégen a Lettország északnyugati részén fekvő kikötőváros, Ventspils közelében. A széljárás megváltozásával pedig óriási jégtáblák kezdtek sodródni Lettország nyugati partjaitól a Rigai-öböl közepe felé.

  A lett természetvédelmi hatóság szerint ekkora számú fóka érkezése évtizedenként egyszer előforduló jelenség. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne közelítsék meg a borjakat, és ne sétáltassanak kutyát azokon a partszakaszokon, ahonnan már jelentették fókák észlelését.

 • Már a futballig ér a Szkripal-ügy. A március elején Salisburyben, vélhetően ideggázzal megmérgezett egykori, London számára kémkedő orosz katonai elhárító esete miatt az angol válogatott kiemelt óvatossággal ellenőrzi az ételeket, amelyeket az oroszországi futball-vb-n kapnak a házigazdáktól – írta a The Sun. (A Kreml nem ismeri el, hogy érintett lenne a 2006-ban hazaárulásért elítélt, majd egy megállapodás nyomán 2010-ben Londonnak átadott  Szergej Szkripal és lányának megmérgezésében.)

  A csapatvezetés megerősítette, hogy a válogatott érkezése előtt egy héttel már kiküldenek Szentpétervárra egy szakembert, aki ellenőrizni fogja a csapatnak szánt ételek forrását. Megvizsgálják a húst, a halat, a tésztát, a rizst és a zöldségeket. 

  12 évvel ezelőtt már volt egy hasonló ügy, akkor az FSZB egykori tisztjét likvidálták Londonban, radioaktív anyagot csempészve az áldozat teájába. Arról nincs szó, hogy az angol válogatott emiatt Geiger–Müller-számlálóval felszerelkezve érkezne Oroszországba.