Etelka, Aletta
3 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jól olvasták, valaki tényleg azzal töltötte az idei év felét, hogy egyéb banki feladatain felül még német Pfennigeket, azaz a néhai márka váltópénzét számolgatta.

  Az összesen 2,5 tonnányi érmét egy kamionos gyűjtötte össze 30 év alatt, májusi halála után pedig a családjára maradtak a pénzzel teli zsákok. 

  Az érméket kisteherautóval kellett beszállítani a bankba, ahol be akarták váltani őket, itt azonban jött a következő meglepetés, kiderült ugyanis, hogy nem számolhatják őket géppel, ugyanis több érme elrozsdásodott, mások pedig össze voltak ragadva.

  Ekkor jött a képbe a Wolfgang Kemereit, a Deutsche Bundesbank egyik dolgozója, aki vállalkozott arra, hogy kézzel megszámolja az érméket. Csütörtökön végzett és elmondása szerint nem érezte tehernek, sőt élvezte is a dolgot.

  Az érmék összértéke egyébként végül nagyjából 8000 euróra, azaz 2 és fél millió forintra jött ki, szóval ha ön is mindig elteszi az aprót valahova, akkor talán itt az ideje, hogy végre össze is számolja.

  (DW)

 • Most láthat, egy olasz férfi jóvoltából, aki egy kilövővel szerelt bicikliről lövöldöz egy robogóra, miközben olaszul üvöltözve káromkodik.

  Valószínűleg persze megrendezett a dolog, de még így is annyira bizarr, hogy többször meg kell nézni, hogy elhiggyük, hogy ez megtörténik.

 • Kercz Tibor baglyos fotója hozta el a fődíjat az év legviccesebb természetfotóit gyűjtő Comedy Wildlife Awardson, ahol minden évben nagyon erős a mezőny. 

  Higgyék el, vicces természetfotót készíteni pont olyan nehéz, mint egy nagyon komolyat, ráadásul sokkal több szerencse kell hozzá. 

 • Az amerikai séf, Mario Batali neve valószínűleg maximum azok számára lehet ismerős, akik nagyon otthon vannak a konyha világában, így a legtöbben azt sem tudják, hogy nemrég őt is szexuális zaklatási vádak érték.

  A férfi annak rendje és módja szerint bocsánatot is kért hírlevelében, ami tulajdonképpen végig a jól megszokott "sajnálom, hogy csalódást okoztam, de majd most dolgozni fogok azon, hogy visszanyerjem a bizalmatokat" sémára épült fel.

  Aztán a végén jött a csavar, Batali ugyanis az utóiratba még odaszúrta, hogy

  ha éppen egy ünnepi receptet kerestek, ezt a fahéjas tekercset mindenki szereti!

    Hát, minimum érdekes.

  (Mashable)