Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ferenc pápa Ecuadorban járt vasárnap, ahol találkozott Lenin Moreno elnökkel, és egy egészen meglepő dolgot vitt magával:

  egy mumifikált emberi fejet.

  Méghozzá egy indián harcos koponyáját, amit 1925-ben hozott el egy keresztény hittérítő az Amazonas-medencéből, és mostanáig a vatikáni múzeumban őrizték.

  Ritkán történik ilyesmi, a Vatikán általában bűntudat nélkül spájzolja az évszázadok alatt innen-onnan összeszedett ereklyéit, most mégis úgy döntöttek (több hónap tárgyalás után), hogy teljesítik az ecuadoriak kérését, visszaadják nekik a koponyát.

  A dél-amerikai országnak ez azért fontos, mert a levágott fej a shuar indián törzs trófeája volt, és a shuarok a mai napig a legbefolyásosabb kisebbségnek számítanak a térségben. A mumifikált fej egy etnográfiai múzeumban lesz kiállítva az ecuadori Cuencában. (Local)

 • Tavaly mi is írtunk Marton Anna szívmelengető akciójáról, melyben egy gyönyörű mézeskalácsházra lehetett licitálni, a befolyt összeget pedig a Bethesda gyermekkórház kapta meg, arra azonban valószínűleg senki sem számított, hogy idén egy még durvább projekt lát majd napvilágot.

  Anna idén ugyanis nem egy, hanem rögtön két gyönyörű mézeskalácskastélyt csinált elsős osztályának rajzai alapján és a tavalyihoz hasonlóan ezeket is licitre bocsátja, a befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítja.

  A nagyobb kastéllyal a Heim Pál Gyermekkórház Belgyógyászati- Pulmonológiai osztályát szeretnék támogatni az Asztmasuli.hu Alapítványon keresztül, erre licitálni újfent a 

  mezeskalacskastely01@gmail.com

  e-mail címen lehet "Nagykastély" címszóval, de ha valaki jótékony kedvében van, az adományozhat is az alapítványnak (ASZTMASULI.HU ALAPÍTVÁNY, számlaszám: 10700385-49162901-51100005).

  A kisebbik kastéllyal a kockacsoki nevű, kézműves csokoládémanufaktúrát támogatnák, akiknek célja a célja a sérült emberek foglalkoztatásának és társadalmi befogadásának elősegítése. Erre licitálni ezen a linken  lehet.

  Ezen kívül a művészek azzal is segíthetnek, ha felajánlják a munkájukat a Heim Pál Gyermekkórház támogatására, ezeket is szeretnék ugyanis kiállítani/eladni a cél érdekében.

 • Én nem tudom ki szerkeszti a rendőrség honlapját, de remélem megbecsült tagja az állománynak, mert ez a vasárnap reggeli hír csodás nyelvezettel jelent meg, egy az egyben szerepelhetne egy Rejtő Jenő-könyvben is.

  IMG 4404
  Fotó: Police.hu

  "Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 16 éves és J. P. 18 éves baktalórántházi lakosok ellen. A két fiú Baktalórántházán, a Nyírfa utcában találkozott a három férfival, akiket megszólítottak és beszélgetést kezdeményeztek velük, majd mindhárom sértettől ötezer forint átadását követelték 2017. december 16-án 1 óra körül.

  A követelést J. P. több, a sértettekre mért ütéssel nyomatékosította.

  Az agresszív fellépés és ütések hatására mindhárom férfi átadta a követelt összeget és távoztak."
  (Police.hu: Rablás Baktalórántházán, 2017.12.17.)

  Már csak az hiányzik, hogy a végén úgy írják alá, hogy

  Nagyrabecsületem kifejlesztésével
  Ezennel vagyok bátor
  don felülírott di Fakabát

 • Hirtelen nem is tudom, hogy optimizmus vagy pesszimizmus, mindenesetre a felhasználók arra számítanak, hogy három éven belül a mimikánkat és a hanglejtésünket olyan jól fogják elemezni az okoseszközök, mintha emberek lennének – derült ki az Ericcson felméréséből. A jelentés az Ericsson ConsumerLab több mint 22 éves, globális kutatási tevékenységének eredményein, illetve 10 világváros internet-felhasználóinak körében, 2017 októberében végzett online felmérés eredményein alapszik – írta az MTI.

  Jöjjön már a Bábel hal

  A felmérés szerint az okos fülhallgatók használata állandósul, még alváskor is. A fogyasztók 63 százaléka szívesen használna olyan fülhallgatót, amely valós idejű szinkrontolmácsolásra képes – nem világos, miért nem akar használni ilyet a maradék 37 százalék. 

  Az Ericsson kutatása szerint a válaszadók 30 százaléka úgy véli, egyre nehezebb az ismeretek napra készen tartása az új technológiák miatt. Ugyanakkor az új technológiákkal azonnal új területek szakértőivé is válhatnak: 46 százalékuk szerint az internet lehetővé teszi a minden korábbinál gyorsabb tanulást és felejtést is.

  A vállalat kutatásából kiderült az is, hogy a közösségi médiát egyre inkább kisajátítják a hagyományos hirdetők, miközben a fogyasztók fele úgy gondolja, a mesterséges intelligencia hasznos lehet a közösségi oldalakra felkerülő információk ellenőrzéséhez.

  Az ötödik legfontosabb trend, hogy a hirdetések túlságosan is tökéletessé válhatnak. A kiterjesztett és virtuális valóságban (AR/VR) a felhasználók több mint fele szerint a közeljövőben a hirdetések annyira realisztikusak lehetnek, hogy az élmény gyakorlatilag helyettesítheti a terméket.

  Michael Björn, az Ericsson ConsumerLab kutatási vezetője a közlemény szerint úgy véli, a közeljövőben a készülékeken már nem lesznek gombok vagy kapcsolók, és okostelefonon keresztül sem kell majd digitálisan irányítani őket. Azért is szükséges ez a változás, mert az embereknek nagyon nehéz lenne elsajátítaniuk minden egyes új kezelőfelület ismeretét, ahányszor egy új készülék csatlakozik a dolgok internete (iOT)hálózathoz - tette hozzá.