Emőke
-4 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem adja fel a kolléga, ez szimpatikus.

 • Először is: én ezt nem hiszem el.

  Másodszor: Steven Spielberg rendező és Zak Penn, a film egyik forgatókönyvírója elhatározták, hogy a saját filmjeikre nem akarnak utalást tenni a Ready Player One című könyv filmadaptációjában (a könyv telis-tele van ilyen referenciákkal), Penn viszont az első vetítés után észrevette, hogy van benne egy utalás Az utolsó akcióhősre. Amit Penn írt.

  Penn állítása szerint ez biztos a könyvet író Ernest Cline műve, de hogy ezt hogy nem vette észre a film rendezője, Steven Spielberg, azt nem tudom:

  És ugye Az utolsó akcióhős főszereplőjét úgy hívják, hogy Jack Slater, és Arnold Schwarzenegger játssza.

  (Gizmodo)

 • Mert akkor is el lehet csípni izgalmas és szép jelenségeket, ha épp nincs gigamegaszuperhold, vagy holdfogyatkozás. A csillagászok szerint a Hold akkor a legszebb, amikor épp fogyó vagy növekvő fázisban van, mivel ilyenkor a Nap fénye súrolva éri, szépen kiemelve a kárterek árnyékait. Csütörtök este szólt is Facebookon a Magyar Csillagászati Egyesület, hogy érdemes távcsövezni a Holdat, mert a terminátor (azaz fény-árnyék elválasztóvonal) a Theophilus-Cyrillus-Catharina kráterhármasnál van. Az alábbi fotón balra alul szépen látszik is a három egymásba kapcsolódó kozmikus becsapódásnyom.

  Volt még egy érdekes együtttállás is: szabad szemmel is jól látható volt az Aldebaran, a bika csillagkép fő csillaga a Holdtól balra, kb. négy holdátmérőnyire. Az este folyamán közeledett is hozzá a Hold, szabad szemmel is feltűnően, de sajnos hazánkból már nem volt megfigyelhető a teljes takarás, mivel a Hold addigra már lenyugodott.

 • Eliades Ochoa gitáros-énekes a Buena Vista Social Club egyik tagja, és nem először jár nálunk, nem mintha ez baj lenne, sőt. A sajtóközlemény szerint aki

  igazi kubai hangulatra vágyna,

  az 2018. április 28-án menjen el szépen az Akvárium Klubba, ahol Ocha Grupo Patria zenekarával lép majd fel, és lesznek

  • fülbemászó dallamok,
  • vérpezsdítő ritmusok
  • és kihagyhatatlan slágerek.

  Egyébként minden viccet félretéve, kurva jól tolja az öreg.