Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Március 22-én nyílik meg Horváth Lóczi Judit kiállítása a Faur Zsófi Galériában Budapesten. A NEW ERA című kiállítás egyrészt azt ünnepli, hogy a festő-szobrász tíz éve van a pályán, másrészt a legújabb munkáit mutatja be. A kiállításon témájukban összekapcsolódó festmény- és objekt-sorozatok, és vázlatok lesznek láthatóak. Mind egy-egy problémakör köré szerveződnek, van olyan mű, amelyet Horváth hobbija, a futás, van olyan, amit az anyasággal járó életmódváltozás ihletett. A rendezők célja, hogy ne csak a művészetkedvelő közönség figyelmét keltsék fel, hanem az épp véletlenül az utcán arra sétálók is benézzenek, hogy mik is ezek a képek és szobrok.

 • Anyu vasárnap délutánonként, a legegybefüggőbb szabadidejében szeretett papíron lakásbelsőket tervezni, emellett különböző utcai ruhákat is. Tőle tudtam meg például már gyerekként, hogy aki utóbbival ténylegesen foglalkozik, azt (a mai elkorcsosult világban) már nem szokás varrónőnek vagy szabónak hívni: ők a divattervezők.

  maxresdefault

  Ha anyu még mindig rajzolgatna ilyesmiket, akkor szólnék neki, hogy van egy pályázat most kifejezetten pont hozzá is hasonló amatőr divattervezőknek. De inkább szólok most mindenkinek, itt lehet elérni, van érdemi zsűri, közonségdíj, pénzdíj, meg minden. Annyi specialitás van még, hogy használni kell valami régi koszlott szart, amiben kapálni szokás a szőlőben retró/vintage jellegű holmit is. Hajrá!

 • Ausztráliában, a Dreamworld nevű, legnagyobb szórakoztató- és vidámságipari témaparkban, angolparkban, miegyébben, ahol állítólag olyan sokan szeretnek lógni.

  A biztonsági rendszer krepált be, a hagyjállógva srácokat legalább a személyzet buzdította közben, hogy igazán bocsi, lehozunk majd titeket onnét tényleg. Annyira azért nem tűntek lelkesnek szegények.

 • Idén is lesz Corvin moziéjszaka azoknak, akik képesek eggész éjjel filmeket nézni. Most április 21-én este hattól másnap hajnalig hat teremben egy belépővel tehetik meg. (A belépő 3600 forint, ami több, mint egy átlag mozijegy ára, de aki két filmnél tovább bírja ébren, annak megéri.) 

  Ahogy az a korábbi években is volt, most is az elmúlt időszak legsikeresebb filmjeit lehet pótolni, többek között a Star Wars - Az utolsó Jedik, Thor: Ragnarök, Fekete Párduc, Gringo, Tomb Raider, Valami Amerika 3. és a Testről és lélekről lesz látható. Premier előtt vetítik a Sosem voltál itt és A bosszú című filmeket, és lesz egy különlegesség, Quentin Tarantino első filmjét, a Kutyaszorítóban-t is meg lehet nézni mozikban. A Kabos teremben valamennyi előadás 3D-ben látható majd, a Radványi teremben pedig kizárólag magyar filmek pörögnek egész éjjel.