Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hogy mennyire fontos, azzal néhány hete szembesültem, amikor kempingezéshez vennem kellett egy hosszabbítót Olaszországban, majd itthon rájöttem, hogy nem vettem hozzá három csatlakozójúból két csatlakozójúvá átalakító adaptert (ugyanitt: ha valaki arra jár, legyen olyan jó, hozzon egyet lécci, és juttassa el hozzám). Persze a feledékenységemet nem oldaná meg egy világtérkép, de a legközelebb utazáshoz jól jönne, ha tudnám, hogy melyik országban milyen konnektor használatos. Ebből a szempontból tehát remek ötlet az országokat konnektor-típusok szerint csoportosító térkép, amiről kiderül, hogy a világon 13 különböző szabvány van erre.

  konnektor

  Sajnos maga a térkép igazából viszont nem használható, mivel a készítők igen sajátosan értelmezték a színkódolást, így a 13 különböző típusból hatot is egyfajta türkizes kékeszölddel jelöltek, míg további kettőre a narancssárgát használták. Így például látszólag Olaszországban és Magyarországon ugyanolyan csatlakozót használhatnánk – miközben nagyon is kiderült, hogy nem. De legalább az látványos, hogy hol használható mérges ufó (H típus) és hol szomorú ufó (I típus).

 • A Walt Disney Studio tegnap kiadta az új élőszereplős remake-jének előzetesét, amiben láthatjuk, hogy fog kinézni a 2019-es Susi és Tekergő.

  Amikor épp nem számítógéppel animálják, akkor Tekergőt egy a 2 éves terrier-keverék kutya játsza.

  A Monte névre hallgató állatot egy új-mexikói menhelyről küldték Phoenixbe egy kutyaotthonba, ahol egy csapat hollywoodi állattréner figyelt fel rá, majd egyikük örökbe is fogadta.

  via CNN

 • Grant Woolard zenész-producer elég sok munkát feccölt a lenti videóba, és még csak nem is a (szintén remek) vizuális megvalósításba.

  70 ismert klasszikus zenemű zongorás mashupját alkotta meg hat percbe sűrítve, Beethoventől Mozarton át Rimszkij-Korszakovig - aztán néha jön easter eggnek egy Scott Joplin vagy Rick Astley. Zseniális az egész, ráadásul ez már a harmadik ilyen egyveleg Woolardtól (az első itt, a második itt megtekinthető/hallgatható).

  (Laughing Squid)

 • Az emberek természethez való viszonya egészen furcsa, valami nagyon félrement a világban.

  Egyrészt az Amazonas-medencében lángol az esőerdő. Annak ellenére, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője már három hete írt egy levelet a Föld tüdejének védelmében (before it was cool). Másrészt Kecskeméten rekordott döntöttek azzal, hogy 542 ember ivott egyszerre kecsketejet.

  A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseképp pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.
  A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseképp pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.
  Fotó: Varga-Fekete Dániel / Hírös Hét Fesztivál

  Egyetlen dolgot nem értek, hogy én miért nem voltam meghívva az utóbbi eseményre, ugyanis nagyon szeretem a kecsketejet. Majd talán jövőre, és akkor 543-an új rekordot döntünk. Ha még lesz élet a Földön.