Sára, Márió
2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Idén Jurassic Park volt a tematikája a Párizsi Divathétnek. A legizgalmasabb ruhakölteményeket a japán Comme Des Garcons készítette, ezekből váltogattuk ki a legjobbakat.  

  Az őszi-téli kollekció darabja inkább a télre segít felkészülni. Kialakítása remekül ellenáll a havazásnak, gyakorlatilag alig van rajta felület, ahol a téli csapadék megpihenhetne, és esetleg egy összefüggő szigetet alakíthatna ki, ellenben egy kalappal. Szájrészének kialakítása alkalmas téli fagyi fogyasztására. 

 • Valószínűleg a világ első mobiletelfon-függőséget (nomofóbiát) kezelő szettjét szeretné létrehozn iközösségi finanszírozásból egy magyar páros. Egy felnőtt ember naponta átlagosan 3-4 órát tölt a mobilozással, ami őrült sok, ennyit a párunkkal vagy gyerekünkkel nem töltünk. 

  Ráadásul ha folyton lefoglaljuk az agyunkat digitális tartalommal,

  • akkor sokkal kevesebbet pihen az agyunk, csökken a kreativitásunk,
  • egyre kevésbé tudunk koncentrálni, már most is szinte az aranyhalakkal versenyez az átlagos koncentrációképességünk, képtelenek leszünk úgy elolvasni egy könyvet vagy akár csak egy hosszabb cikket, hogy pontosan fel is fogjuk a mondatok értelmét,
  • ha állandóan a közösségi médián pörgünk, az könnyen pont ellentétes hatással járhat, azaz magányossá tehet

  Itt megnézheti, elolvashatja angolul, hogy pontosan milyen csomagot talált ki Eszter és Bori a téma áttanulmányozása után. Akik egyébként a leírásuk alapján imádják a technológiát, és biztosan nem antitelefon-kampányt akarnak, csak azt látták, hogy a riasztóan sok felesleges telefonos szarakodás már a személyes kapcsolatok rovására megy. Olyasféleképp lehet felfogni ezt, mint egy étkezési zavart. 

  Szóval szerintük nekünk kéne irányítanunk az életünket, nem telefonos játékainknak vagy a közösségi médiás profilunknak. Ugyanakkor a megoldásukat nem akarták se iszonyatosan technológiafüggővé tenni, se túl hippivé, olyanok már vannak.

 • Na jó, annyira nem lett eredeti, mert gyakorlatilag pontosan ugyanolyan lett, mint Ellen DeGeneres Oscar-szelfije, meg kicsit kevésbé menő is, mert igazából csak May és Macron érdekesek rajta, de ettől függetlenül elég szórakoztató, hogy a két vezető a "le selfie" névre keresztelt képpel zárta le a kétnapos angol-francia csúcstalálkozót.

  (Sky News)

 • Már hétfőn azt írtuk, kizárt dolog, hogy ne legyen meg napokon belül az Ambrus Attila, "a Viszkis rabló" életéről szóló, A Viszkis című magyar film háromszázezredik nézője, olyan jól fut még nyolc hét után is Antal Nimród filmje a mozikban.

  És a forgalmazó most, pénteken küldte a hírt, hogy tényleg átlépte a film azt a mérföldkövet, amit az 1990 óta bemutatott magyar filmek közül alig több mint tíznek sikerült. A forgalmazó ezzel a film fontos jelenetére épülő, rettenetes poénnal ünnepelt: