Emőke
-4 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha esetleg nem tudott volna nyugodtan aludni a válasz nélkül, a Times of Israel egy híres ortodox rabbira hivatkozva azt írja, a klónozás során elvész az állati identitás, így a hús kósernek minősül a zsidó étkezési előírások szempontjából. Sőt, a hús jellegét is elveszíti, így a szabályozása még lazább lesz, például lehet hozzá tejterméket fogyasztani.

  (Valójában a poszttal konteóhívő olvasóink kedvében szerettünk volna járni, ezért van benne egyszerre génmanipuláció és zsidók. Nagyon szívesen!)

 • geza ricz error GIF.gif
  Fotó: Ritz Géza

  A Szabadkán született, majd sokáig Szegeden alkotó, és jelenleg Salzburgban élő Ricz Géza graffitisből lett kiváló képzőművész, aki a múlt és a jelen komponenseit a monokróm műtőasztalán illeszti össze figurális és nonfirgurális ellenpontokkal, hogy ezek jellegzetes és megrendítő képekké alakuljanak műtermében. 

  Legújabb, Error című munkája egy installáció terve, amit végül úgy gondolt, hogy mivel képként is működik, nyilvánossá teszi aktualitása miatt. 

  Ricz Géza elmondása szerint az alkotás a 2018-as országgyűlési választásokra reflektál, és arra a feszültségre utal, ami mindként politikai oldalon jelen van. Ami közös pont, hogy mindenki a másik oldal győzelmében az ország katasztrófáját látja. 

  "A Fidesz kommunikációja szerint az ellenzék győzelme esetén a déli országhatárnál húzott kerítés elbontását követően, Soros György migráns hordái fogják az országot elárasztani, az országot iszlamizálni, a magyarok munkáját majd kultúráját elvenni. 


  Az ellenzék egységes véleménye szerint a Fidesz gőzelme esetén jön az illiberális, korrupcióra épülő állam végleges megszilárdítása és a hatalom bebetonozása. Folytatódnak a folyamatok melyeket a Fidesz az elmúlt években elkezdett. A bevándorlók, Soros György, a civil szervezetek, az ENSZ, az EU támadása, és mindennemű független szervezet és a független igazságszolgáltatás felszámolása, valamint a kormány közeli milliárdos oligarchák további korrupt gazdagodása.


  Orbán Viktor március 15-én bejelentette, hogy a választások után elégtételt fog venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben is..."

      

 • A túlóramániás dél-koreaiak átlagosan ezer órával többet dolgoznak egy évben, mint más fejlett országok lakói, ezért a kormánynak kellett közbeavatkoznia. A szöuli önkormányzat három fázisban nyesi vissza a munkaidőt.

  Első lépésben, március 30-án még csak annyit mernek lépni, hogy péntek este 8-kor kikapcsolnak minden számítógépet. Aztán áprilisban már minden második pénteken 19:30-kor ki kell lépniük az irodából, májusban pedig már 19:00 órakor lesz záróra, minden pénteken.

  Természetesen előfordulhatnak kivételes esetek. Úgy látszik a munkakultúrát nem is olyan könnyű erőszakkal megváltoztatni: máris a kormányzati dolgozók kétharmada kérte, hogy kapjon felmentést a túl korai pénteki pihenés alól.

  (BBC)    

 • És igen, úgy néz ki, mint a régi Paint kezelőfelülete. 18 dolcsiért lehet megvenni. (Boing Boing)