Miklós
-4 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Látványos gif bukkant fel a redditen arról, mi történhet, ha valaki úgy indul el az autópályára, hogy előtte nem takarítja le az autója tetejéről a havat/jeget. A fedélzeti kamera felvétele december másodikán készült, valószínűleg az Egyesült Államokban, és ahogy a sebességből látszik, az autók kb. 100 km/h-s sebességgel közlekedtek. Nálunk is lesz még hideg, fontold meg a takarítást, én is így teszek majd, csak előbb szerzek egy sámlit.

  Forrás: Imgur
Fotó: imgur.com
  Forrás: Imgur Fotó: imgur.com
  Fotó: imgur.com
 • A YouTube mint minden évben, úgy idén is  készített egy rewind-videót, amivel visszaemlékeznek a platform adott évi nagy történéseire, és felsorakoztatják a szerintük legfontosabb tartalomgyártókat. A tavalyi nem sikerült túl jól: jelenleg 2,6 millió felhasználónak tetszett és 16 milliónak nem.

  Így hát idén úgy döntöttek, hogy biztosra mennek, és a felhasználókra hagyják az összevágandó videók kiválasztását. Ez annyit jelent, hogy néhány kategóriában összeszedték a 10 legnépszerűbb videót, összevágták őket, és alájuk vágtak egy vidám dallamot. Ezzel aztán teljesen elveszett a rewind-videók minimális varázsa is: azt nézni, ahogy a kedvenc YouTube-osaink együtt bohóckodnak valami színes, káoszos katyvaszban. Ez lett az eredmény:

  Az első, ami a videóból feltűnik, hogy jelentősen több férfi YouTube-os került bele, mint női, még a szépítkezős kategóriába is.

  A második az, hogy nem jött be a YouTube közönségkedvences csele: amikor a posztot írom, 180 ezer like-ra 266 ezer dislike jut.

  Na majd jövőre.

 • 121,3 grammot nyom az a két darabból eggyé összeillesztett, különleges formájú aranyrög, amiről a brit Lee Palmer, a Gold Occurances (Aranylelőhelyek) című könyv szerzője azt mondta: a jelenlegi ismeretek alapján ez a legnagyobb egyedi aranyrög az Egyesült Királyságban. Azt nem árulták el, hogy pontosan hol találták a 22 karátos aranyrögöt, csak annyit tudni róla, hogy a kincsvadász merüléses módszerrel találta meg a két darabot egy skót folyóban, és csak néhány nap múlva jött rá, hogy ezeket össze is lehet illeszteni. Az arany a The Reunion Nugget, vagyis kb. Az Újraegyesített Rög nevet kapta. 

   A Sky News híre szerint több tézis is van arról, hogy mi lehet az a lyuk a közepén: egy ásványtantudós szerint akár a vaskorból is származhat.

  EK8hEV4WwAADKzW
  Fotó: TheWeekUK / Twitter