Gyárfás
16 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1995-ben az Aranyszem című filmmel támadt fel újra James Bond. Timothy Dalton két sikertelen filmje után kérdés volt, hogy sikerül-e megújítani a figurát, illetve filmjeit, de Pierce Brosnannel és Martin Campbell rendezővel jó lóra tettek, sikerült új életet lehelni őfelsége legtitkosabb ügynökébe.

  Ebben a filmben Bond egy 1965-ös Aston Martin DB5-t vezetett, egy olyan autót, ami legendás a filmek történetében. Bond először a Goldfingerben vezetett ilyet, de aztán többször újra előkerült. Az Aranyszemben használt modellt valaki viszont hamarosan hazaviheti, ugyanis egy júliusi aukción fogják értékesíteni.

  Az eladó várakozása szerint 1,5 - 2 millió dollárt vagyis, több mint 500 millió forintot fizet majd érte valaki.

 • Idén nyáron Charles Lloyd & The Marvels európai turnéra indul, és útba ejti Budapestet is szerencsére, július 1-én a RAM Colosseumban lépnek fel. Lloyd 80. születésnapi jubileumi koncertsorozatán Lukács Miklós cimbalomművész lesz a zenekar vendége.

  Charles Lloydot az elmúlt fél évszázadban olyan zenészek vették körül mint John Coltrane, Miles Davis, Ron Carter, Herbie Hancock, Louis Hayes és Szabó Gábor. Lloyd játszott a Doors, a Beach Boys, a Byrd albumain és fellépett Hendrix, Joplin, a Cream és a Grateful Dead koncertjein is. 

  Ráadásul a nevéhez kötődik a jazztörténet egyik legnagyobb kritikai és kereskedelmi sikere is, a a Forest Flower: Charles Lloyd at Monterey című albumát milliós példányszámban vásárolták meg.

  kicsi.CL hires blue másolat
 • Lehet nem tudta, de idén ünnepli barátságának 5. évfordulóját Budapest és Sanghaj. Ennek örömére rendezték meg az “Elbűvölő Sanghaj” című programsorozatot. Ennek rész volt az “Elbűvölő Sanghaj” fotó kiállítás, a “Sanghaj nappali” kulturális kiállítás, a “Sanghaji rímek” kiállítás és az “Örökség, Innováció, Jövő” kulturális-kreatív fórum is. Vagyis három az egyben programról van szó.

  • A fotókiállítás Sanghaj legjobb arcát igyekszik megmutatni és ezzel utazásra csábítani a magyarokat.
  • Sanghaj nappali megmutatja a helyiek hétköznapi életét, illetve olyan ősi kulturális értékeket, mint a kínai csomózás vagy bársonyhímzés. 
  • Sanghaji rímek kiállítás azért különleges, mert azt a Sanghaji Képzőművészeti Akadémia, a Sanghaji Kínai Festészet Akadémia és a Sanghaji Művészek Szövetsége állította össze, ők válogatták ki 16 festőművész legjobb alkotásait.

  A programot az Ybl Budai Kreatív Házban rendezik meg, viszont már nincs sok idő megtekinteni, ugyanis június 20. szerda az utolsó nap, amíg megtekinthető.

 • Fanni szerint akár el is ronthatjuk a kompozíciót, ha megírjuk, milyen képet ad ki a nyíregyházi állatkertre a kereső az első oldalon, de üsse kavics, forgolódjunk mi is, mint elefánt a porcelán boltban, és amíg nincs változás, gyönyörködjünk a természet értékeiben és az életben.

  szív.png