Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • #PledgeToPause hashtaggel ellátott, gondatlanságból elkövetett félretájékoztatásnak számító bejegyzéseket mától intenzív kampánnyal támogatja a világszervezet, különös tekintettel a pandémiára.

  A https://www.takecarebeforeyoushare.org/ portálon számtalan megosztható mém, vidám matrica és videó segít megszívlelni az üzenetet.

 • A nem mindennapi akcióra a hétvégén vállalkozott egy húszas éveiben járó ázsiai férfi, aki kikötötte magát az amerikai elnök nevét viselő New York-i felhőkarcoló tizenhatodik emeletére. Tizenhárom órán át lógott, azt követelve, hogy beszélhessen Donald Trumppal. Azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a kötelet, ha megpróbálják megakadályozni a tervét. 

  A beszélgetésre nem került sor, hiába töltötte a férfi az éjszakát a Trump Toweren, őrizetbe vették, onnan pedig egyenesen a pszichiátriára vezetett az útja.  Kedden még megszökött egy betegszállítóból, amely az egyik kórházból a másikba szállította. A rendőrség közlése szerint nem emelnek vádat ellene a mutatvány miatt. 

 • Hamarosan az Újságmúzeum országjáró körútjára indul Megyeri János alkotása. A szobrászművész gróf Apponyi Albert mellszobrát formázta meg különleges papírmasé technikával. A mű aktualitását a trianoni békediktátum századik évfordulója adja, érdekességét pedig az, hogy a felhasznált újságok több mint százévesek – és azokon olvashatók Apponyi írásai is.

 • Azt az anyagot, amely nappal képes magába szívni és tárolni a napfény által gerjesztett fényenergiát, majd éjszaka visszasugározni, hat különböző helyszínen telepítik. Egerben egyébként már csináltak ilyet.

  A környezetkímélő megoldás hozzájárul a kerékpározók balesetmentes éjszakai közlekedéséhez is. 

  A próbaüzem az Eurovelo6 nemzetközi kerékpárút több közkedvelt Duna-menti szakaszán történik meg Esztergom megyében, összesen több mint 2 kilométeren. A kivitelezés a hét elején kezdődött meg, várhatóan október végéig el is készülnek a munkálatok – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.