Benedek
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Új ösvényen kanyarog a magyarországi Fjällräven Vándortúra: az első négy év után a Bükk helyett most a Bakonyban és a Balaton-felvidéken lesz a menet.

  A Vinyétől Káptalantótiig tartó 112 kilométeres távot 5 nap alatt kell teljesíteni, így átlagosan 22 kilométert tesznek majd meg naponta a résztvevők. Ahogy a korabeli vándortúrázók, úgy a Fjällräven túra résztvevői is minden évben maguk viszik felszereléseiket hátizsákokban, és az éjszakákat sátraikban töltik. A 2018. július 30. és augusztus 4. között esedékes ötnapos nomád élménytúrára március 12-től lehet jelentkezni. További információ itt.

  Az első magyarországi vándortúrán 2014-ben az Index Bakancslista forgatócsoportja is részt vett, az úton készült videót itt nézheti meg:

 • Elég bizarr számsorra bukkantunk, a spanyol futballban valaki összeszámolta, mely futballklubok alkalmazzák a legtöbb irodai dolgozót. Természetesen itt is a Barcelona és a Real Madrid vezet, ami meglepő kicsit, hogy a Barca majdnem 100 emberrel előzi a Realt.

  A sorrend 

  1. Barcelona 477    
  2. Real Madrid 379    
  3. Atletico 371    
  4. Valencia 200    
  5. A spanyol futball-liga 129    
  6. Sevilla 123    
  7. Villarreal 97    
  8. Athletic Bilbao 89    
  9. Malaga 88    
  10. Alcorcón 88
 • Egy hete írtuk meg, hogy olvasóinknak hála új otthonra lelt a kalandos életű Sanyi és Pici cica. Hajni, az új gazda akkor azt írta, hogy Sanyit nem viselte meg a gazda- és környezetváltozás, "egy hiper jó fej cukipofa", Pici azonban bekuckózott a kanapé alá, és egész nap ott kuksol. Nos, eltelt pár nap, és Hajni lelkendezve számolt be az új fejleményekről, miszerint az eleinte félős Pici is feloldódott.

  Pici a totális menekülésből/rejtőzködésből/éhségsztrájkból a szombat esti órákban - vagyis kereken egy héttel az érkezése után - minden átmenet nélkül egyszer csak megjelent a székem alatt, majd a cipőm kifényezése után a videón is látható módon hangos dorombolással hanyatt vágta magát, jelezvén, hogy igazán díjazná, ha végre megvakargatnám a hasát :)) Ezzel egyidőben elkezdett enni (nem, inkább falni) is, és bár a törzshelye azóta is az ágy alatt vagy a gardróbfüggöny jótékony takarásában van, ha hívom, előjön és bújik, törleszkedik. Sanyi meg azóta is a nappali megkerülhetetlen ura és dísze egyben, még a négyévesemet is tök jól viseli, aki valamiért nem hiszi el nekünk, hogy a macska nem gerjed a különböző hangú és méretű matchboxokra és főállásban azokkal szórakoztatja.

  Szóval, minden jó, ha a vége jó. Ha pedig most cicgalomba jött, akkor ebben a posztunkban nézheti meg, hogy milyen sok helyen kaphat saját Sanyit és Picit.

 • A múlt héten zajlott a tollaslabdázók legnagyobb múltú és rangú tornája, az All England, leginkább Wimbledonnal lehet párhuzamba állítani. Azon nyerni mindig különleges. 

  A dán Kamilla Rytter és Christinna Pederesen hosszú évek óta küzdött azért, hogy elhozzanak onnan is egy trófeát. Korábban elbukták a döntőjüket, de idén végre sikerült nyerniük. Elég keményen kellett melózniuk ezért, mert a japán Fukusima Juki, Hirota Szajaka párossal lélek- és izomölő labdameneteket játszottak. 

  A második szett végjátékában 18-17-nél kezdődött a maratoni labdamenet. A nézők már 20 ütés után emelték a hangjukat, de az még csak a bemelegítés volt. A két páros 102 ütéssel fokozta a hangulatot. A pont a dánoké lett, 21-19, 21-18-ra nyerték a meccset.

  A 102 ütéses labdamenet mondhatni nem nagy szám, a verseny közben elért rekord 255 ütés