Auguszta
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem kell képzett hackernek lenni, ha valaki bitcoint (vagy tetszőleges másik kriptovalutát) szeretne rabolni magának.

  New Yorkban emberrablásért és fegyveres rablásért ítéltek el egy férfit, aki 1,8 millió dollárnyi ethereumot rabolt egy ismerősétől. Fuvart küldött a kiszemelt áldozatáért, akit fegyverrel várt az autóban. Elvette a pénztárcáját, a mobilját és a lakáskulcsát, beengedte magát a férfi lakásába és távozott a digitális pénztárcájával, amiből átultalt magának egy zsák virtuális pénzt.

 • Méghozzá úgy, hogy beugrik szombaton Budapesten a Kertész utcába a Budapest Bike Maffiás fiúkhoz, lányokhoz. Karácsonykor a téli hidegben szeretnének kivinni a rászorulóknak nélkülözhetetlen adományokat az utcára.

  bbm

  Ezért ha van otthon használaton kívüli, felesleges, nélkülözhető

  • Takaró, hálózsák, polifoam
  • Kéz és lábmelegítő, hőtartó (életmentő) fólia, izolációs takaró
  • Vitamin, pezsgőtabletta.
  • Intim törlőkendő, testápoló krém, kézkrém, (a hideg miatt) fekete nadálytő krém (zúzódásokra), körömvirág krém (gyulladásos panaszokra).
  • Recept nélkül kapható fájdalomcsillapító.
  • Női higiéniás dolgok: betét, tampon.
  • Vastag zokni
  • Készétel, májkrém, húskonzerk, citromlé, cukor, méz

  akkor ne tétovázzon, vigye el nekik! Az akciót valahogy így képzelje el:

  A Budapest Bike Maffia már 2011 óta ötvözi a szociális munka elemeit az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással, és a kedvenc szervezetem, hajrá!

 • Ezzel a menő tortával ünnepelte 81. születésnapját Ferenc pápa vasárnap:

  A világot a vállán tartó pápát egy olasz graffitiművész, MauPal (Mauro Pallotta) készítette, aki egyébként eléggé rá van kattanva Ferenc pápára, hisz 2014-ben Supermanként ábrázolta az egyházfőt egy graffitin.

  (Via)

 • „Csak aszfalt és csík, de nem csak aszfalt és csík, hanem zebra!” – elnézést kell kérnem Kosztolányitól ezért a parafrázisért, de ez jutott eszembe, amikor megláttam ezt az ötletet Gödöllőről. A történetben minden benne van: van egy egyszerű dolog, amit érdemes lenne tökéletesíteni, biztonságosabbá tenni, de bürokrácia, forráshiány, így aztán mégsem kerülhet oda mondjuk egy lámpa, pedig jó lenne, történt ott már súlyos baleset. Felesleges a közlekedési morálra fogni – szerintem ebben általában nem állunk olyan rosszul, mint amennyire tahóparkolós gyűjteményeink, meg néhány ki tudja mit kompenzáló aszfaltidióta és persze hülyebiciklis, hülyegyalogos alapján gondolnánk, akik természetesen mindig akkor jelennek meg, amikor mi épp a másik csapatban vagyunk –, ezeket a veszélyes gócpontokat biztonságosabbá kell tenni és akkor tényleg kevesebb a baleset. 

  Szóval, adott egy zebra – egyébként ez sem kis dolog, Földesen 11 évig vártak rá, mire államtitkárúr közbenjárására tavaly végre átadták –, de nincs jelzőlámpa, a megoldás előtt viszont tornyosulnak a problémák, lásd fent. 

  És akkor vagy lehet morogni, vagy tenni ellene: Gödöllőn egy FB-csoport az utóbbit választotta, és meghonosította a gyalogos zászlót. Először egy perselyben gyűjtöttek az ötletre egy butikosnál. Összejött 40 ezer forint. „Alig bírtam leállítani az adakozást” – írta az ötletgazda.

  Aztán egy nyugdíjas asszony megvarrta a zászlókat. Mármint nem minden gödöllőinek, hanem tizenkettőt az említett zebrához, egy tartóban kihelyezve. Aki átmegy felkapja, a túloldalon leteszi. Fényvisszaverős, mert sötétben kockázatosabb az átkelés.

  „Az első tapasztalatok kedvezőek. Mondjuk elloptak 12 zászlót, de ebből négyet visszahoztak. A lopkodás pár nap után lecsengett, és ma már egy sem tűnt el” – adott szomorkásan vidám helyzetképet Füle Sándor.

  A zászló haszna a láthatóság növelésén túl, hogy a gyalogost is tudatosabbá teszi, jobban szétnéz, megfontoltabban indul el. 

  A zászlós zebra

  • 1321
   Kéne, jó ötlet
  • 190
   Felesleges bonyolítás