Emőke
-4 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mert akkor is el lehet csípni izgalmas és szép jelenségeket, ha épp nincs gigamegaszuperhold, vagy holdfogyatkozás. A csillagászok szerint a Hold akkor a legszebb, amikor épp fogyó vagy növekvő fázisban van, mivel ilyenkor a Nap fénye súrolva éri, szépen kiemelve a kárterek árnyékait. Csütörtök este szólt is Facebookon a Magyar Csillagászati Egyesület, hogy érdemes távcsövezni a Holdat, mert a terminátor (azaz fény-árnyék elválasztóvonal) a Theophilus-Cyrillus-Catharina kráterhármasnál van. Az alábbi fotón balra alul szépen látszik is a három egymásba kapcsolódó kozmikus becsapódásnyom.

  Volt még egy érdekes együtttállás is: szabad szemmel is jól látható volt az Aldebaran, a bika csillagkép fő csillaga a Holdtól balra, kb. négy holdátmérőnyire. Az este folyamán közeledett is hozzá a Hold, szabad szemmel is feltűnően, de sajnos hazánkból már nem volt megfigyelhető a teljes takarás, mivel a Hold addigra már lenyugodott.

 • Eliades Ochoa gitáros-énekes a Buena Vista Social Club egyik tagja, és nem először jár nálunk, nem mintha ez baj lenne, sőt. A sajtóközlemény szerint aki

  igazi kubai hangulatra vágyna,

  az 2018. április 28-án menjen el szépen az Akvárium Klubba, ahol Ocha Grupo Patria zenekarával lép majd fel, és lesznek

  • fülbemászó dallamok,
  • vérpezsdítő ritmusok
  • és kihagyhatatlan slágerek.

  Egyébként minden viccet félretéve, kurva jól tolja az öreg.

 • Ha esetleg nem tudott volna nyugodtan aludni a válasz nélkül, a Times of Israel egy híres ortodox rabbira hivatkozva azt írja, a klónozás során elvész az állati identitás, így a hús kósernek minősül a zsidó étkezési előírások szempontjából. Sőt, a hús jellegét is elveszíti, így a szabályozása még lazább lesz, például lehet hozzá tejterméket fogyasztani.

  (Valójában a poszttal konteóhívő olvasóink kedvében szerettünk volna járni, ezért van benne egyszerre génmanipuláció és zsidók. Nagyon szívesen!)

 • geza ricz error GIF.gif
  Fotó: Ritz Géza

  A Szabadkán született, majd sokáig Szegeden alkotó, és jelenleg Salzburgban élő Ricz Géza graffitisből lett kiváló képzőművész, aki a múlt és a jelen komponenseit a monokróm műtőasztalán illeszti össze figurális és nonfirgurális ellenpontokkal, hogy ezek jellegzetes és megrendítő képekké alakuljanak műtermében. 

  Legújabb, Error című munkája egy installáció terve, amit végül úgy gondolt, hogy mivel képként is működik, nyilvánossá teszi aktualitása miatt. 

  Ricz Géza elmondása szerint az alkotás a 2018-as országgyűlési választásokra reflektál, és arra a feszültségre utal, ami mindként politikai oldalon jelen van. Ami közös pont, hogy mindenki a másik oldal győzelmében az ország katasztrófáját látja. 

  "A Fidesz kommunikációja szerint az ellenzék győzelme esetén a déli országhatárnál húzott kerítés elbontását követően, Soros György migráns hordái fogják az országot elárasztani, az országot iszlamizálni, a magyarok munkáját majd kultúráját elvenni. 


  Az ellenzék egységes véleménye szerint a Fidesz gőzelme esetén jön az illiberális, korrupcióra épülő állam végleges megszilárdítása és a hatalom bebetonozása. Folytatódnak a folyamatok melyeket a Fidesz az elmúlt években elkezdett. A bevándorlók, Soros György, a civil szervezetek, az ENSZ, az EU támadása, és mindennemű független szervezet és a független igazságszolgáltatás felszámolása, valamint a kormány közeli milliárdos oligarchák további korrupt gazdagodása.


  Orbán Viktor március 15-én bejelentette, hogy a választások után elégtételt fog venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben is..."