Virág
0 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem számított a Római Nemzeti Múzeum vezetése arra a vastag borítékra, amelyben egy ókori márványdarabot találtak, rajta az alábbi szöveggel:

  Samnek szeretettel Jesstől, Róma, 2017

  A márványdarabhoz egy levelet is mellékelt a Jess nevű nő – írja a Guardian. Ebben bocsánatot kért, amiért „igazi amerikai seggfej” módjára viselkedett, amikor elvett valamit, ami nem az övé.

  Hozzátette, hogy a feliratot megpróbálta lemosni, de sajnos nem sikerült. 

  Az nem egészen bizonyos, hogy pontosan honnan vitte el a márványdarabot, de valószínűsíthetően a Forum Romanum környékéről, az ókori Róma fő közteréről.

  Stéphane Verger, a Római Nemzeti Múzeum igazgatója elmondta: megérintette a történet, mivel a fiatal nő belátta, hogy hibázott.

 • Járványszerűen terjed a világhálón az az áldokumentumfilm, amely egy orosz farmon játszódik valahol a nem is annyira távoli jövőben.

  Hazugság, hogy technológiailag visszamaradott ország vagyunk!

  – jelenti ki a filmecske főszereplője, Nyikolaj, miközben bemutatja az állami technológiai vállalatok által készített android segédjeit. 

  Ebben a világban már repülő autók vannak, de ugyanúgy zötykölődnek az utakon, az orosz posta ugyanannyira megbízhatatlan, a drónokat galambketrecekben tartják, és hiába robotok etetik az állatokat, fejik a teheneket, az ürüléket az ólban ugyanúgy el kell lapátolni. De legalább a csatornarendszert nem kell bevezetni Nyikolaj farmján, mert a pottyantós budiból egy fekete lyukba kerül minden végtermék. 

 • A Vöröskereszt a világon mindenhol, így Magyarországon is részt vesz a koronavírus elleni küzdelemben már a kezdetektől. Az Országos Mentőszolgálat diszpécserközpontjában október 1-jétől már 105 önkéntes fordult meg.

  November 13-tól az együttműködést folytatva a mintavételi pontokon is igénybe veszik az önkéntesek segítségét. A www.voroskereszt.hu oldalon egy online jelentkezési lap kitöltésével lehet csatlakozni és bővíteni az önkéntesek táborát.

 • A teljes (futball)világot megdöbbentette Diego Armando Maradona szerdai halálhíre. Volt klubja, a Boca Juniors úgy emlékezett meg a világbajnok játékosról, hogy stadionjában, a La Bombonerában lekapcsolta az összes világítást, kivéve Diego Maradona boxában. 

  A
  A
  Fotó: Tomas Cuesta / Getty Images Hungary

  Maradona 1981–1982-ben futballozott a Boca Juniors színeiben, majd Európába igazolt. Később, 1995-ben visszatért, itt fejezte be pályafutását két évvel később. 1981-ben argentin bajnoki címet nyert a csapattal.