Gusztáv
-4 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A skandinávok kedvelt tévés műfaja az úgynevezett slow TV, vagyis amikor hosszú – és amikor hosszút írunk, akkor nagyon-nagyon-nagyon hosszút értünk – órákon keresztül általában nem történik semmi. Olyanokra kell gondolni, mint egy 12 órás kötögetés közvetítése, vagy egy szintén 12 órás hajókirándulás élő adása, de volt vonatútról is közvetítés.

  Ez a dili vágódott most be az ausztrálokhoz egy 17 órás vonatút adásával, aminek 3 órás összefoglalóját 400 ezren néztek meg (a teljes 17 óráról nincs adat).

  Ezzel a promóval adták el egyébként a műsort.

   via Jalopnik

 • Hírügyeletben van olyan, hogy az ember egyszer csak észrevesz egy cikket, interjút, aminek az elolvasása után lefagy, és nem tud már tovább dolgozni, mert a cél elhomályosodik, az újságírói munka pedig feleslegessé válik. Kedden reggel a Magyar Hírlapban pillantottuk meg az alábbi interjút, ami úgy megdolgozza a lelket és a szellemet, a szervilizmus olyan csúcsaiba enged bepillantást, hogy könnyek szöknek az ember szemébe.

  Ha nem hiszik, idetesszük az elejét, és egy kis összefoglalót Szalma Baksi Ferenc segítségével:

  Új nemzedék. (...) Kisgyerekkora óta foglalkoztatja a történelem és a külvilág eseményei, most a határon túli magyarok mellett pedig elsősorban a dia­sz­póra­­magyarság a célterülete Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak, aki arról is beszélt lapunknak, hogy nehéz, de szép hivatása kapcsán sokat köszönhet közvetlen felettesének, Potápi Árpád János államtitkárnak.

  • (...)rengeteget tanultam akkori és mostani felettesemtől, második mentoromtól, Potápi Árpád Jánostól, akire tudása és embersége miatt azóta is felnézek
  •  Ha úgy adódik, akkor akár heti két-három napot is a külhoni régiókban töltök, nem elhanyagolva az irodai munkát, a főosztályok irányítását.
  • Egyébként ezt is Potápi Árpádnak köszönhetem, aki a szakmai tudásának átadása mellett többször fékezte hevesebb vérmérsékletemet, amikor én már döntöttem volna.
  • Államtitkár úr azt mondta, tegyem csak el, hátha jó lesz még egyszer.
  • Tanulni sosem késő!
  • Ahogy Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úr is mondta a Magyar Hírlapnak korábban, ez nem egy nyolcórás állás.

  Ha ennyitől még nem emelkedett a szférák legfelsőbb szintjeire, olvassa tovább a Magyar Hírlapban.

 • Nem vagyok cukrász, biztos nem csak marcipánnal teszik ennyire élethűvé a tortákat, minden esetre elképesztőek ezek az alkotások:

 • A Telegraph közölt fotót arról, ahogy Fu Feng és Fu Pan, a pandaikrek először találkoznak a hóval. Az alkalmat remek játszadozásra használták ki a bécsi állatkert állatai.

  A pandák eléggé kedvelik a hideget és a havat, a meleg sokkal jobban zavarja őket, árulta el gondozójuk.

  vlcsnap-2018-01-15-22h27m30s26.png