Benedek
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy hete írtuk meg, hogy olvasóinknak hála új otthonra lelt a kalandos életű Sanyi és Pici cica. Hajni, az új gazda akkor azt írta, hogy Sanyit nem viselte meg a gazda- és környezetváltozás, "egy hiper jó fej cukipofa", Pici azonban bekuckózott a kanapé alá, és egész nap ott kuksol. Nos, eltelt pár nap, és Hajni lelkendezve számolt be az új fejleményekről, miszerint az eleinte félős Pici is feloldódott.

  Pici a totális menekülésből/rejtőzködésből/éhségsztrájkból a szombat esti órákban - vagyis kereken egy héttel az érkezése után - minden átmenet nélkül egyszer csak megjelent a székem alatt, majd a cipőm kifényezése után a videón is látható módon hangos dorombolással hanyatt vágta magát, jelezvén, hogy igazán díjazná, ha végre megvakargatnám a hasát :)) Ezzel egyidőben elkezdett enni (nem, inkább falni) is, és bár a törzshelye azóta is az ágy alatt vagy a gardróbfüggöny jótékony takarásában van, ha hívom, előjön és bújik, törleszkedik. Sanyi meg azóta is a nappali megkerülhetetlen ura és dísze egyben, még a négyévesemet is tök jól viseli, aki valamiért nem hiszi el nekünk, hogy a macska nem gerjed a különböző hangú és méretű matchboxokra és főállásban azokkal szórakoztatja.

  Szóval, minden jó, ha a vége jó. Ha pedig most cicgalomba jött, akkor ebben a posztunkban nézheti meg, hogy milyen sok helyen kaphat saját Sanyit és Picit.

 • A múlt héten zajlott a tollaslabdázók legnagyobb múltú és rangú tornája, az All England, leginkább Wimbledonnal lehet párhuzamba állítani. Azon nyerni mindig különleges. 

  A dán Kamilla Rytter és Christinna Pederesen hosszú évek óta küzdött azért, hogy elhozzanak onnan is egy trófeát. Korábban elbukták a döntőjüket, de idén végre sikerült nyerniük. Elég keményen kellett melózniuk ezért, mert a japán Fukusima Juki, Hirota Szajaka párossal lélek- és izomölő labdameneteket játszottak. 

  A második szett végjátékában 18-17-nél kezdődött a maratoni labdamenet. A nézők már 20 ütés után emelték a hangjukat, de az még csak a bemelegítés volt. A két páros 102 ütéssel fokozta a hangulatot. A pont a dánoké lett, 21-19, 21-18-ra nyerték a meccset.

  A 102 ütéses labdamenet mondhatni nem nagy szám, a verseny közben elért rekord 255 ütés

 • Március közepén nyilván kevesen örülnek a rengeteg hónak, de néha kifejezetten jól jön. Egy svéd férfit például pont ez mentett meg, ugyanis csak az ablakon keresztül tudott kimenekülni az égő házából: a rengeteg hó pedig felfogta a zuhanás nagy részét és csak könnyebb sérüléseket szerzett. Persze a sok hó miatt nem tudták a tűzoltók megmenteni a házat, mert olyan sok volt belőle a tetőn, hogy félő volt, beomlik. 

  Ha valakit egyébként érdekel, milyen kiugrani az emeletről bele a hóba, annak itt egy jó kis illusztráció, bár óva intenénk mindenkit attól, hogy kipróbálja!