Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szombat délelőtt, amikor arra jártam, nagyjából lépésenként egy-egy szál (vagy kisebb csokor) virág borította a Szabadság híd északi oldalát, amiket egy Facebookon szervezett esemény résztvevői tűztek ki a hídra. 

  A Hálavirágokkal a január elején két év börtönre ítélt Geréb Ágnesnek mondanak köszönetet a megemlékezők, akik emberibb körülményeket szeretnének az egészségügyben. Geréb Ágnesnek most két tragikus kimenetelű otthonszülés miatt kell börtönbe mennie, de a hetvenes években úttörő szerepe volt abban, hogy a magyar kórházakban is bemehessenek az apák a szülőszobába, vagy például abban is, hogy az újszülöttek édesanyjukkal maradhassanak a születésük után.

 • Látta már az Az utolsó tangónk című német-argentin dokumentumfilmet? Én speciel nem, de a címe alapján biztos vagyok benne, hogy ha a természetben forgatnák, akkor valahogy így nézne ki:

 • Különös jelenségről számolt be a Newsweek: egy kivágott gesztenyetölgy belsejében 60 éve halott kutya szinte teljes épségben megmaradt, összeaszott testét találták meg favágók a héten. 

  Valószínűleg az lett a vadászkutya veszte, hogy egy kisebb állatot kergetve beszaladt az alul tátongó lukon az odvas fába, felkúszott kb. 8,5 méterig, majd beszorult, és lemászni már nem tudott.

   A University of West Florida kutatója szerint azért maradhatott meg az állat holtteste ilyen jó állapotban, mert a gesztenyetölgyek tannint tartalmaznak. A tannin természetes "szikkasztó", kiszárítja a környezetét, a kutya teste így elrohadás helyett mumifikálódott. 

  A kivágott fát a kutya miatt végül nem dolgozták fel, a szerencsétlenül járt állat múmiája a Southern Forest World múzeumba került, Stuckie-nak (vagyis Beragadtnak) nevezték el. 

 • ...

  (dobpergés)

  ...

  ... CHICAGO!

  Az amerikai celebházaspár harmadszor ad érdekes nevet gyerekének. 2013-ban született lányuk neve North West lett (ami konkrétan azt jelenti angolul, hogy északnyugat), 2015-ben világra jött fiuk pedig Saint West. Most újabb kislányuk született január 15-én, és Kardashian a honlapján jelentette be, hogy a harmadik gyerek Kanye West szülővárosa után kapja a nevét. Bennem három kérdés merült fel: 1. Vajon milyen szellemi kataklizmának kellene történnie ahhoz, hogy a lányomat Stöckert Sopronnak nevezzem el? 2. Vajon hogy becézik azt, hogy Chicago? 3. Vajon ha a kedves mama agya is hasonló rugóra jár, a negyedik gyerek neve Los Angeles West lesz? (És itt jegyezném meg, hogy a kis Chicago óriási szerencséje, hogy apuka nem ebből a walesi faluból származik.)