Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az emberi jogok területén végzett munkája elismeréseként vehetett át díjat Cate Blanchett ausztrál színésznő, Elton John brit énekes-dalszerző és Sáhruh Khán bollywoodi szupersztár a kedden megkezdődött 48. davosi Világgazdasági Fórum (WEF) előestéjén, írja az MTI.

  Blanchett a menekültek ügye iránti elkötelezettsége, Elton John az általa létrehozott AIDS alapítvánnyal végzett jótékonysági tevékenysége, Sáhruh Khán pedig az indiai nők és gyermekek jogaiért való kiállásának elismeréseként kapta meg a Crystal Award nevű díjat, amelyet olyan művészeknek ítél oda a WEF, akik pozitív változást próbálnak hozni a társadalomba.

  A díjakat egy davosi ceremónia keretében adták át hétfőn, a Világgazdasági Fórum előestéjén. A kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchettet 2016 májusában nevezték ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jószolgálati nagykövetévé. "A tanulatlan, jogaiktól megfosztott és hazájukat elhagyni kényszerülő gyerekek odavesző nemzedékei nem csupán a bennük rejlő lehetőségek elvesztését jelentik, hanem a jövőbeli globális biztonságra és jólétre is fenyegetést jelentenek" - nyilatkozta Blanchett.

 • Pawel Zadrozniak egy lengyel fickó, aki obskúrus számítástechnikai eszközöket (tegye a szívére a kezét: mikor látott utoljára működés közben floppyt?) használ hangszerként, és egészen meglepő popzenei feldolgozásokat hoz össze velük. Legújabb műve Toto és a legendás Africa:

  (Ha tetszett, van itt még hasonló bőven.)

 • Hadházy Ákos úgy fél a rá és Simicska Lajos jobbikos oligarchára vonatkozó kérdésektől, mint ördög a tömjénfüsttől. Ha erről érdeklődnek az LMP társelnökénél, a politikus robothangra vált, az arca lárvaszerű lesz, és hosszú percekig ugyanazt az egy mondatot ismételgeti.

  nevettet az origo. (Hadházy amúgy a köztévé, az Echo TV és a TV2 kérdéseire mindig azt válaszolta, hogy azért akarják hazugságokkal lejáratni, mert fáj nekik, hogy Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a lopásait feltárja. Kíváncsi volt, hogy használják a mondatát. Azt mondta, több tévé is kihagyta, amit mondott, és csak narrációban hangzott el annyi, hogy Hadházy nem válaszol a kérdésekre.

  További baromságok itt vannak >>>

 • Az eredetileg lakó-, iroda- és üzletháznak tervezett épület történetéről tavaly tavasszal az Urbanistán írtunk bővebben, akkor persze már lehetett tudni, hogy luxusszállodaként nyitják meg.

  Ma mutatták be a sajtónak a mintaszobát. A belsőépítészetért felelős Kroki Stúdió láthatóan szeretett volna egy patinás, de mégis korszerű belsőt tervezni. A múltidézés persze nem lehetett egyszerű, hiszen ezek között a falak között egykor egészen más funkciójú terek voltak. 

  A megoldás az lett, hogy Schmahl Henrik házának keleties, mór stílusjegyeihez nyúltak vissza. Mondjuk nem vitték túlzásba, a téma csak a falon és a mennyezeten jelenik meg finoman, többi elemében egy igen elegáns, de teljesen szokványos szállodai szobát alakítottak ki.

  A díszítés nagyját majd úgyis maga az épület adja.