Bernát, Felícia
12 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Boredpanda összeszedett 13 képet, ahol a Bosszúállók hősei kaszkadőrjeikkel közösen feszítenek. Mondjuk mivel a filmek nagy részében a karakterek ütik-vágják egymást, meg ugrálgatnak innen-onnan, és ilyenkor alighanem inkább a kaszkadőrt látjuk, akár úgy is tekinthetjük, hogy a sorozatban valójában az ismert színészek a kaszkadőrök arcdublőrei. Itt nézheti meg a képeket.

  Chris Hemsworth (Thor) és kaszkadőre Bobby Holland, forrás: buzzfeed/bobbydazzler84
  Chris Hemsworth (Thor) és kaszkadőre Bobby Holland, forrás: buzzfeed/bobbydazzler84
 • Egy jó képért bármit? Úgy látszik, az ember nehezen unja meg a saját magáról készült képeket, a Facebookon vagy az Instán még mindig sikert arat egy extrémebb helyen lőtt szelfi. Három éve a német rendőrség igyekezett visszaszorítani a vonatsíneken való szelfizést, volt, aki múzeumban okozott értékű kárt szelfizés közben és van, aki akár egy vulkánhoz is elmegy egy képért. Mondjuk az utóbbival tényleg nem árt vigyázni, a Kilauea kitörésének már egy súlyos sérültje is van. (A híradásból nem derült ki, hogy a férfi, akinek a lábát szilánkosra törte egy lávadarab, hogy került ennyire közel a vulkánhoz.)

 • Both Miklós és csapata az elmúlt 4 évben gigantikus munkát végzett, 100 ukrán faluban 2000 dalt rögzítettek. A most megnyílt  Polyphonyproject oldalon néprajzi tájegységek, műfajok, témák, motívumok alapján is kereshető archívum nyílt, ahol ezeket a fantasztikusan erőteljes dalokat HD felbontásban nézhetjük meg. Megunhatatlan!

  Both Miklóssal mi is forgattunk, ez amúgy az egyik kedvenc videóm:

 • A múlt hétvégi Ultrabalatonon az Index csapata is körbefutotta a tavat, de idén először a kellemest a hasznossal összekötve egy számunkra fontos ügynek is megpróbáltunk pénzt gyűjteni. A gyerek- és ifjúkori alkohol- és drogfüggőkről van szó, a szatymazi rehabilitációs intézetében szerzett tapasztalatainkat ebben a cikkben foglaltuk össze.

  Mostanra kiderült, hogy

  ÖSSZESEN 37 EZER FORINT GYŰLT ÖSSZE,

  ami a semminél több, de soknak azért nem nevezhető, így nem igazán érezzük, hogy segítettünk volna. Tudjuk, hogy a drogfüggő gyerekeké nem olyan népszerű és könnyen kommunikálható téma, mint a gazdátlan kisállatoké vagy a rákos gyerekeké, de utóbbiakhoz hasonlóan ők is az önhibájukon kívül váltak beteggé.

  Az is valószínű, hogy sokkal sikeresebb lenne egy ilyen pénzgyűjtő kampány, ha nem a támogatott szervezet számlaszámát adnánk meg, hanem lenne egy egyszerű fizetési mód, amivel egy-két kattintással, könnyen lehetne adományozni. Ezen már dolgozunk, reméljük, hamarosan sokkal egyszerűbb módon lehet majd ilyenkor segíteni.

  Addig is, ha tehetik, támogassák a függő gyerekek, fiatalok gyógyulását. A pénzt a szatymazi intézményt fenntartó SZKTT Egyesített Szociális Intézménynek utalják (Székhely: 6724 Szeged, Kálvária sgt. 45., Adószám: 15767020-2-06) a 12067008-00103039-00100009-as számlaszámra, és a közleménybe írják be, hogy UB18 Gyermek Rehab.

  Köszönjük.