Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrök kivonultak egy házhoz Bodaszőlőn, miután bejelentést kaptak, hogy egy körözött férfi ott bujkálhat. A 20 éves férfi erre az egyik szekrény mögé próbált elbújni a rendőrök elől, de ezzel nem sokat ért, rövid úton megtalálták, és előállították a kapitányságra. A Debreceni Járásbíróság súlyos testi sértés miatt adott ki elfogatóparancsot ellene. (police.hu)

 • A karácsonyi bevásárlás helyett több százan Mikulásnak öltözve mérték össze az erejüket Velencében. Először a szárazföldön rendezett karácsonyi Mikulás-futáson, majd a csatornán az evezősök között.  Volt, aki csapatban, volt, aki egyedül szállt vízre, a képek tanúsága szerint rénszarvast senki sem vitt magával.

 • „Mi lehet az a "Szaggatós", amit grammban mérnek és elég egy teg a kereslet-kínálat találkozásához?” – kérdezte olvasónk, Gyula, aki Zuglóban lőtte a fotót a gerillamarketing gyanús reklámjáról.

 • Ferenc pápa találkozott Lenin Moreno ecuadori elnökkel, és egy egészen meglepő dolgot kapott a dél-amerikai ország a Vatikántól:

  egy mumifikált emberi fejet.

  Méghozzá egy indián harcos koponyáját, amit 1925-ben hozott el egy keresztény hittérítő az Amazonas-medencéből, és mostanáig a vatikáni múzeumban őrizték.

  Ritkán történik ilyesmi, a Vatikán általában bűntudat nélkül spájzolja az évszázadok alatt innen-onnan összeszedett ereklyéit, most mégis úgy döntöttek (több hónap tárgyalás után), hogy teljesítik az ecuadoriak kérését, visszaadják nekik a koponyát.

  A dél-amerikai országnak ez azért fontos, mert a levágott fej a shuar indián törzs trófeája volt, és a shuarok a mai napig a legbefolyásosabb kisebbségnek számítanak a térségben. A mumifikált fej egy etnográfiai múzeumban lesz kiállítva az ecuadori Cuencában. (Local)