Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Számomra az is egészen hihetetlen, hogy valaki egyáltalán még játszik a játékkal, de azt meg még nehezebb elképzelni, hogy még mindig a kezdeti őrülethez hasonló incidensekbe torkollik a Pokémon Gózás.

  Történt ugyanis, hogy három férfi békésen ücsörgött egy vancouveri park egyik padján, mikor megállt mellettük egy kocsi, majd kiszállt egy kerékkulccsal felszerelt férfi, aki azt üvöltözte, hogy 

  melyikőtök az andy?

  Ezt Andrew Otton, azaz AndySamberg mondta el, aki hamar rájött, hogy vélhetően róla van szó. Ha jól értettem, akkor az volt amúgy a rájuk rontó ember baja, hogy Andrew elvett tőle egy gymet, amit épp akkor foglalt el, vagy valami hasonló felháborító dolgot csinált, amit egyértelműen csak egy kerékkulccsal lehet megtorolni, de mindegy is, a lényeg, hogy állítólag nagyon mérges volt a támadó.

  Andrew egyik barátja elmondta, a férfi többször megütötte őt, ezért elkezdte fojtogatni, mondván 

  ha nem lenne magánál, biztos nem keménykedne ennyire.

  Ha ezen a ponton nem lenne elég szürreális a sztori, kiderült az is, hogy a Stephen Jollyként azonosított tettes állítólag elég gyakran csinál ilyesmit, bár a jelek szerint eddig ezt senki nem jelentette a rendőröknek. Ottonék most megtették, Jolly többek közt testi sértés miatt felelhet majd.

  (Katu)

 • Az NCAA idei amerikai egyetemi kosárbajnokságán történtek már érdekes dolgok eddig is, de a legnagyobb mentést kétségtelenül a Gonzaga videós koordinátora, Ricardo Fois mutatta be, aki hősiesen megpróbálta elkapni csapata egyik hátvédjét, Josh Perkinst, aki egy elszabadult labdát próbált meg kicsit túl nagy vehemenciával a pályán tartani.

  Ez többé-kevésbé sikerült is, Perkins ugyanis ahelyett, hogy a fémkorlátba csapódott volna, csak felborult a koordinátorral együtt, így valószínűleg egy potenciális sérülést megúszva tudta folytatni a meccset, és nagy szerepet is játszott a Gonzaga győzelmében.

  a4rp0vr0m3cexs4lxu2i.gif

  Fois az eset után elmondta, hogy szükségük volt a játékosukra, így önmagát is hajlandó volt beáldozni érte, Perkins pedig hozzátette, hogy a férfi rögtön az esés után már azt kérdezte tőle, hogy jól van-e, pedig saját maga miatt is aggódhatott volna, a szemüvege ugyanis nem úszta meg az esetet.

  (via)

 • Nőtt Magyarországon a disznóhúsfogyasztás a KSH adatai szerint - ismertette nagy örömmel Fazekas Sándor a XII. abádszalóki böllérfesztiválon az MTI beszámolója szerint. 

  Az agrárminiszter elmondta, 2,2 kilóval több sértéssel többet eszünk átlagosan egy év alatt, mint tettük ezt 2016-ban. Most 23-25 kiló disznót fogyaszt az átlagmagyar egy év alatt, mindezt a 2016-ban életbe lépett áfacsökkentésnek tudja be a tárcavezető. 

  Magyarország 2010-ben mintegy 50 milliárd forintot költött saját forrásból a termelők támogatására, az elmúlt hét évben ez az összeg megduplázódott, most mintegy 103 milliárd forintot fordítanak erre - mondta Fazekas Sándor.

  Az áfacsökkentési körbe legutóbb a hal- és a vadhúst vonta be a kormány, azt várják ezek fogyasztása is növekedni fog a lépés hatására, bár egyelőre úgy tűnik, a hal kiskereskedelmi árán nem fog meglátszódni az intézkedés.

  A csótányok és tücskök áfájának csökkentése nem várható a közeljövőben. 

 • Megbüntettek egy ausztrál tudóst és biohekkert, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, és emiatt az utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak, írja az MTI.

  A 34 éves férfi, Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow (tényleg, ez a neve, úgy néz ki a hülyenév is ilyen biohekker dolog) egyébként fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a kézbőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

  Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg a bérletét, ezt nem tudta megtenni, ezért megbüntették. A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra (43 ezer forint) bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte. A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

  A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja "az új módszerek felderítését", melyekkel az utazásért fizethet. "Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk" - mondta a tudós.