Auguszta
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • „Mi az a távirat” – kérdezte a hír hallatán egy 25 éves ismerős és igaza van. Én is azt hittem, ez már rég nem létezik Magyarországon sem, pedig de, ha egyszer Belgiumban is csak most állnak le a levelezésnek ezzel a 19. században rendkívül gyors, a 21.századra feleslegesen lassú formájával. 

  Az email nyilván végleg kinyírja a szolgáltatást, de az se mindenütt kellett hozzá, az Egyesült Királyságban például 1982 (!) óta nincs telegraph az Egyesült Államokban pedig négy éve nem jöhet senkinek távirati levele, mert ott a posta akkor állt le vele.

  Itthon egyébként van még távirati szolgáltatás, az alapdíj 660 és 2770 forint között van, bármelyik postán feladható a szöveg, amit hat órán belül kézbesítenek a címzettnek.

  Karácsonykor jól is jöhet, bár a gyerekekkel legutóbb az úgynevezett levélfeladást próbáltuk ki, rendkívül meglepte őket kérdezte is a hatéves, hogy „ez hogy jut el, ha be se szkenneljük”, kicsit aggódtam, hogy igaza lesz, de végül a levél két nap alatt gond nélkül megtette a száz kilométert.

  Mikor adott fel utoljára táviratot?

  • 24
   Az elmúlt 20 évben nem is láttam
  • 6
   Micsodát?
  • 1
   Az elmúlt 5 évben írtam/kaptam
 • A Vatikán által támogatott rászoruló gyerekekkel ünnepelte együtt vasárnap a 81. születésnapját Ferenc pápa. „Ha mind a négyméternyi pizzát megeszitek, akkor nagyra fogtok nőni" – mondta nekik. A római Szent Péter térről aztán több ezer gyerek köszöntötte a pápát, aki az ablakából integetett nekik.