Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már a futballig ér a Szkripal-ügy. A március elején Salisburyben, vélhetően ideggázzal megmérgezett egykori, London számára kémkedő orosz katonai elhárító esete miatt az angol válogatott kiemelt óvatossággal ellenőrzi az ételeket, amelyeket az oroszországi futball-vb-n kapnak a házigazdáktól – írta a The Sun. (A Kreml nem ismeri el, hogy érintett lenne a 2006-ban hazaárulásért elítélt, majd egy megállapodás nyomán 2010-ben Londonnak átadott  Szergej Szkripal és lányának megmérgezésében.)

  A csapatvezetés megerősítette, hogy a válogatott érkezése előtt egy héttel már kiküldenek Szentpétervárra egy szakembert, aki ellenőrizni fogja a csapatnak szánt ételek forrását. Megvizsgálják a húst, a halat, a tésztát, a rizst és a zöldségeket. 

  12 évvel ezelőtt már volt egy hasonló ügy, akkor az FSZB egykori tisztjét likvidálták Londonban, radioaktív anyagot csempészve az áldozat teájába. Arról nincs szó, hogy az angol válogatott emiatt Geiger–Müller-számlálóval felszerelkezve érkezne Oroszországba.

 • Lázár János és Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója adták át csütörtökön a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát. A 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és hazai források felhasználásával épült meg, a járművek március 22-től használhatják, és ilyen klasszul néz ki a levegőből:

 • A Netflix bejelentette, hogy április 15-től egy csomó Monty Python-klasszikus lesz elérhető náluk, köztük a legendás csapat legkiemelkedőbb filmjei és sorozatai. Többek között a következők: 

  • Gyalog galopp
  • Brian élete
  • Monty Python Repülő Cirkusza 
  • Monty Python: Egyéni csúcsok
  • Az élet értelme
 • Így néz ki Európa a kínai internetezők sztereotípiái szerint. A Foreign Policy térképén minden ország neve mellé azt a kifejezést írták, ami a leggyakrabban szerepel a kínai internetezők kérdéseiben. Az eredményeket a helyi legnépszerűbb kereső, a Baidu algoritmusa összegezte, hogy aztán ezek alapján ajánljon keresési javaslatokat a felhasználóknak.

  A sztereotípiák szerint a hollandok például magasak, a dánok bálnákat gyilkolnak, a spanyolok részéről pedig érthetetlen, miért nem annektálták már rég Portugáliát.

  Magyarország pedig egyenlő a tartózkodási engedéllyel. Ami azért van egy országimázs, és valamit sejtet a letelepedésikötvény-biznisz méreteiből.

  A térkép 2015-ben készült, ezért megnéztük, ma mi a helyzet Magyarország vonatkozásában. Nos az országnevet beütve az automatikus javaslat a "Magyar nemzeti adósság bevándorlás" keresőkifejezést javasolja, szóval túl sokat nem változtak a dolgok.

  (Illusztrációnkon az FP térképét lefordítottuk.)