Antal, Antónia
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • vont

  Ez a durva videó terjed most mindenhol a neten. Azt nem mondanám, hogy tökéletes a kamerakezelés, de a dráma így is kibontakozik. A felvétel a Dallashoz közeli Longview-ban készült, ahol a tükörjégen kellene feljutnia egy domboldalra az autóknak. Az egyiknek nagy nehezen sikerül is, de aztán jön egy nyergesvontató, ami nem vesz kellő lendületet a művelethez. A hatalmas monstrum már majdnem felér a dombra, de aztán menthetetlenül csúszik vissza. Még szerencse, hogy a mögötte lévő autósnak volt annyi esze, hogy nem ment utána. 

 • Nem húzzuk sokáig a választ, Barcelonában kapott teljesen új aszfaltot a pálya, ami további brutális gyorsulást eredményezhet majd a Spanyol Nagydíjon.

  DTq9OlzXcAAVilT
  Fotó: Twitter / @Circuitcat_eng

  2016-ról 2017-re 2,851 másodpercet gyorsult itt a legjobb köridő, a Pirelli az új, lágyabb gumikkal nagyjából 2 másodperces gyorsulást jósolt (átlagosan a pályákra nézve), ami a teljesen új borítással még több lehet majd Barcelonában.

  Tavaly Lewis Hamilton 1:19.149-es, pole-t érő ideje volt a hétvége legjobbja Barcelonában, ez idén akár 1:17 alá is bemehet majd.

 • Chilében van Ferenc pápa, ahol találkozott a papi pedofília áldozataival és bocsánatot kért tőlük paptársai nevében. Majd szabadtéri misét tartott a santiagói O'Higgins parkban, amin mintegy 400 ezer ember vett részt. Utána meglátogatott egy női börtönt is, ahol az anyaság fontosságáról beszélt, és bírálta a büntetés-végrehajtás rendszerét. Mint mondta,

  a börtönbüntetés nagyon ritkán ad lehetőséget a lelki fejlődésre.

 • hajoep

  Lenyűgözve néztem azt a videót, amit egy ismerősöm osztott meg. Pedig ezen a videón csak annyit történik, hogy nagyon is mai norvégok nagyon is régies technikával építenek egy fahajót. A héjazathoz használt léceket kiveszik a gőzölőből, aztán a bordákra erősítik. Majdnem úgy, mint sokszáz évvel ezelőtt, de tudom, megtévesztő a posztom címe, mert látom ám, hogy a vikingek közben használnak elektromos körfűrészt, csavarozógépet, a fejükön meg adóvevős zajvédő-fejhallgató van. 

  Ezeket a gyönyörű videókat a  norvég Hardanger Tengerészeti Múzeum készíti, ahol nemcsak bámulni lehet a kiállított tárgyakat, hanem a látogatók meg is nézhetik a hajóépítés folyamatát, sőt be is szállhatnak a munkába, a gyerekek pedig saját játékhajót csinálhatnak maguknak fából. Még annyit, hogy a múzeumnak saját fűrészmalma van, most is azzal vágják fel a rönköket, itt pedig azt nézheti meg, hogy csinálják azokat a bazi vastag hajóköteleket. Ezeket aztán tényleg úgy, ahogy sok száz évvel ezelőtt is tették.