Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Verge azt írja, hogy az egyiptomi híradásokban viszonylag kevés szó esett a héten meghalt előző elnökről, Mohamed Mursziról, és itt most tényleg szó szerint kell érteni: a legtöbb híranyagban ugyanazt a 42 szavas közleményt használták fel, amiket a központból WhatsAppal küldtek ki a hírszerkesztőknek.

  Aminek valószínűleg akkora kapkodás lett a vége, hogy az egyik híradóban azt is bemondták a 42 szó végén, hogy "Samsung készülékről küldve". Nem, a nyelvet én sem beszélem, de a Samsungot azért nem nehéz ezen a pár másodperces videón felismerni:

 • Az El Capitan egy 3000 láb (914 méter) magas függőleges szikla a Yosemite Nemzeti Parkban. A 10 éves coloradói Selah Schneiternek 2019. június 3-án sikerült megmásznia, az eddigi legfiatalabbként. A mászás 5 napon át tartott. Egy évvel korábban két veterán hegymászó zuhant le és halt meg ugyanitt.

  Az El Capitanon található az úgynevezett Nose-út, amit 1958-ban Warren Harding, Wayne Merry és George Whitmore mászott meg először. Harding az út megmászása előtt egy évig dolgozott rajta, majd 47 nap alatt sikerült felmásznia. Egy átlagos mászónak 2-3 napra van szükség az út megtételére, de 1975-ben Jim Bridwellnek egy napon belül sikerült feljutnia. Az eddigi leggyorsabb mászás pedig 2 óra 19 perc és 44 másodperces idő volt, amit Brad Gobright és Jim Reynolds nevéhez fűződik 2012-ben.

  14837354-7145765-Selah s ascent came just days after the one yea
  Fotó: TODAYshow / Twitter

  Plusz érdekesség, hogy az egész Schneiter család hódol a sziklamászás szenvedélyének, beleértve Selah 3 fiatalabb testvérét is. Édesapja minősített hegymászó oktató, aki végig ott volt a mászás alatt. 

  Selah elmondása szerint a leereszkedés volt a legnehezebb, mert addigra már nagyon elfáradt. 

  Forrás: DailyMail

 • Azt még nem lehet tudni, hogy egész pontosan hogy, milyen formában, és milyen új képsorok lesznek benne, de Kevin Feige Marvel-szuperproducer szerint a Bosszúállók: Végjáték jövő hétvégén megint mozikba fog kerülni az Egyesült Államokban. Feige annyit mondott el, hogy nem is a filmben lesznek új jelenetek, hanem a film végén, feltehetőleg a stáblista közben/után, ahol lesz egy "kivágott jelenet, egy kis tiszteletadás, és pár meglepetés is".

  Egyelőre úgy tűnik, hogy csak az Egyesült Államokban kerül a film megint moziba, de ha megtudunk bármit egy lehetséges magyar vetítésről, szólunk. Itt el lehet olvasni a kritikánkat a filmről, itt pedig egy kibeszélő podcastot is meg tudtok róla hallgatni.

  (io9)

 • sea-lion-fish-market-video-1-5d0a331b3ee94 605

  Szó szernt hatalmas cukiság, hogy ez a dél-amerikai állat nagyjából egy kutya kitartásával odaállt a halpiac egyik munkása mellé, és halért kuncsorgott. Sajnos nem tudom, hol és mikor készült a videó (a Bored Panda sem segít), de azért tényleg érdemes megnézni: