Marcell
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Vakondok dokumentumfilm-sorozat negyedik részéről írtunk már tavaly: a Matusik Szilárd rendezte Vakondok 4 - Végigjátszás című film másfél órában mutatta be, hogyan indult be Magyarországon még a szocializmusban a videojáték-fejlesztés, majd a kilencvenes években és a kétezres évek elején milyen magyar szereplői voltak a piacnak. Aki kicsit is gémer, annak nagyon érdekes az egész, főleg a nyolcvanas évek hőskorszakának sztorijai, itt megnézhető az egész film.

  Matusik közel ötven interjút készített a filmhez, és ilyen mennyiségben nyilván mindenkitől csak pár perc kerülhetett a vágott anyagba. Ínyencek most a kimaradt részt is megnézhetik, a Vakondok 4 ugyanis gyűjtői Blu-Ray kiadást kap, 40 órányi extrával. Illetve kap, ha összejön rá a pénz, mert a Blu-Ray gyártási költsége elég magas, a tervezett 500 példány esetében is. Indiegogón lehet megrendelni, illetve megtámogatni, a kiadás 25 dollárért már kapható, és a kampány máris 40 százaléknál tart. A kampányfilmből úgy tűnik, egyszeri lehetőség, ezt a kiadást csak most, csak így lehet megszerezni.

  cover
 • Svájcból jött, középiskolás, először jár a fesztiválon, és az Arctic Monkeys miatt érkezett. Volt oklevél, meg minden, ami kell, gratulálunk!

 • Egs csirkeetetésről szóló első számát nagyon szerettük a szerkesztőségben, és kíváncsiak is voltunk a remekmű alkotójára, akit Kiskunlacháza és Ráckeve között találtunk meg. Kiderült róla, hogy egy vidéki tinédzser, aki imád gördeszkázni, illetve olyan zenéket hallgatni, amiket mások nem ismernek, viszont távol áll tőle, hogy bárkinek is ártson, vagy bárkit megbántson: a vele készült videóinterjúnkat ide kattintva lehet megnézni. 

  És bár pár remekbeszabott Baba Aziz feat formájában lehetett azért új dolgokat hallgatni a fiatal rappertől, a  Pipi című szám novemberi megjelenés óta nem volt újabb Egs-klip. Egészen tegnapig, ugyanis végre kijött a Takaró című szám vizuállal együtt, és hát igazából nehéz eldönteni, hogy a zene vagy a képi világ lett erősebb, a helyzetet talán egy kommentelő ragadta meg a legvelősebben, aki csak annyit írt a videó alá:

  Ettől a zenétől még a Titanic is visszasüllyed.

 • A Szomszédokat vagy a Barátok köztöt azért is lehet a maga nemében szórakoztatónak – tehát kínosan nevetségesnek – tartani, mert a párbeszédek olyanok benne, mintha az íróik soha, de tényleg soha senkivel nem beszélgettek volna életükben. Szerencsére Mucsi Zoltán-féle Tóth János-sorozat egyik részéhez írtak egy olyan csodás párbeszédet – illetve sokat is, de ennek a zsenialitása csak most tűnt fel, hogy coubosították –, ami abszolút életszerű.

  A munkahelytől a magánéletig végtelen olyan helyzetet el tudok képzelni, ahol a beszélgetés ívét gyönyörűen fel lehet építeni így. Amúgy ezen a Youtube-linken pedig egy csodás kollázs található a Tóth János-filmekből a Magyarok kalandjai Xenofóbiában témakörben).

  mucsi