Csilla, Noémi
10 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy 12 éves gyerekkel sűrűn előfordul, hogy nem ért egyet a szüleivel, sőt, még az is, hogy összeveszik az anyjával. Így járt egy 12 éves ausztrál srác, Drew is (nem ez az igazi neve, az ausztrál média igyekszik azzal védeni a családot, hogy név nélkül írta meg a sztorit), akit az elvált édesanyja egyedül nevel. Az összeveszés tárgya az volt, hogy Drew sikertelenül próbálta meg kikönyörögni, hogy Balira menjenek nyaralni - ami Ausztráliából nincs annyira tragikusan messze, mint Magyarországról, de azért nem olcsó mulatság.

  Jó, akkor elmegyek egyedül, gondolta hősünk, ellopta az anyja egyik hitelkártyáját, online foglalt magának repjegyet és szállást, aztán egyik reggel, mintha csak iskolába menne, elindult otthonról, de a suli helyett a reptér felé vette az irányt. Mivel jó előre kikereste a neten, hogy melyik légitársaságnál nem kérnek a kiskorú utasoktól szülői papírt, minden további nélkül felengedték a Perth-be tartó repülőre, aztán onnan a Bali szigetére menőre is. A szállás elfoglalásánál sem volt semmi gond, a recepción azt mondta, a nővérével jött, és ő is hamarosan megérkezik.

  Időközben otthon kiderült, hogy nem ment aznap iskolába, és este nem is ért haza, így az anyja irtó frászok közepette bejelentette az eltűnését a rendőrségen. Négy teljes nap kellett ahhoz, hogy kiderüljön, a trópusi paradicsomban lógatja éppen a lábát, miközben otthon életre-halálra keresik. 

  Hogy hány év szobafogságot kapott büntetésből, arról nem szólnak a hírek, de alighanem a nagykorúsága napjáig büntetésben lesz.

  (via news.com.au)

 • Dwayne Johnson milliók szeme láttára és füle hallatára kötelezte el egy rajongóját élethosszig tartó rajongásra. Az akcióhős egy stillwateri végzős diákot és teljes ismerősi körét lepte meg videóüzenetben.

  A múlt héten, egy Katie nevű végzős Minnesotából, arra kérte a Sziklát, hogy kísérje el őt a sulibálba. Johnson bár elhárította a meghívást, mondván, akkor pont nem lesz odahaza, de megszervezte az év buliját a nőnek és barátainak.

  Miközben szokásos módján, gyúrás közben videóüzenetet készített, Johnson elmondta Katie-nek, hogy ők együtt a legjobb barátok, és hogy kibérelt egy mozit a nő városában, ahol egy 232 férőhelyes teremben Katie, és a legszűkebb 232 barátja, valamint a családtagok megnézhetik a Rock új filmjét, amiről egyébként mi is írtunk egy lesújtó kritikát, és előre kifizette a mozizáshoz nélkülözhetetlen popcornt, üditőket, cukorkákat, ilyesmiket.

  És a nő reakciója?

 • A brit közszolgálati média nemrég indította el a Sound Effect nevű site-ját, ahol több mint 16 ezer hangminta érhető el állathangoktól kezdve egészen különféle járáshangokig, de az adatbázisba belekattintgatva találtam barlanghangokat, de például az 1966-os FA Kupa döntőjének hangjaival is tele van az adatbázis.

  A wav file-ok mindegyike tagelve van, így keresőszavak segítik az eligazodást. A BBC "személyes, oktatási és kutatási célok" érdekében tette ingyenesen letölthetővé az adatbázist, amibe az 1920-as évekbeli alakulásuk óta készített felvételeket válogattak össze. Elektronikus zenével vagy filmzenével foglalkozóknak igazi kincsesbánya ez, de az érdekes hangokat önmagukért kedvelők is örülhetnek, mert például meghallgathatják, hogy hogy hangzott a kongói Zairében egy "késő esti dzsungel atmoszféra, békákkal és kriketthangokkal". (FACT)

 • Átfogó kutatást indított az ELTE Pszichológiai Intézete a munkafüggőségről, kiégésről, kétoldali akut munkaundorról, és hasonló dolgokról, amikkel időnként hajlamos találkozni az ember, ha szokott dolgozni. Ha szeretne néhány jó karmapontot szerezni, és van 15-20 szabad perce, töltse ki a kérdőívet itt (nyugi, alapban anonim, és olyasmikre különben sem kérdez rá, hogy utálja-e a főnökét), érezze magát jó arcnak hogy segített a tudomány előrehaladásában, és bónusznak a végén még egy gyors értékelést is kap arról, hogy mennyire fenyegeti a kiégés vagy függőség. Aztán legfeljebb kiderül, hogy nem, és akkor lehet örülni, vagy kiderül hogy igen, és akkor is lehet örülni, mert az ilyesmi azért minél előbb derül ki, annál jobb.

  Ja, és lehet nyerni is, három tabletet dobott be az egyetem a kérdőívkitöltési kedv felturbózására. És az egész legvégén, ha minden eredményt kielemeztek, biztos lesznek majd súlyos tanulságok arról, hogy az átlag magyar mennyire rühelli, vagy éppen imádja a munkáját.