Gyárfás
16 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hároméves Remy Merritt és az ő Yorkshire terrierje elvesztek egy Missouri-i kukoricaföldön. A család és 150 önkéntes rögtön keresni kezdte a gyereket, de sötétedésig eredménytelenül, a csapat kénytelen volt hajnalban folytatni a keresést. Végül már mentőkutyákat is bevetettek és ez hozta meg a várt sikert:

  Az egyik kutya ugatni kezdett, amire a kislány terrierje VISSZAUGATOTT, így pedig már sikerült megtalálni az ELTŰNTEKET . 

  A Fat Heath névre hallgató kutyus egész este a kislánnyal maradt, aki szerencsére némi dehidratáción és szúnyogcsípésen kívül sérülés nélkül úszta meg az esetet.

 • "Hogysmint, Manu?" - kérdezte hétfőn a pár pillanattal korábban még az Internacionálét dúdolgató srác Párizs közelében a Mont Valerien erődnél ahol a második világháború alatt kivégzett több száz ellenállóra emlékeztek meg egy állami ünnepségen. Macron gyorsan helyrerakta, azt mondta neki, hogy ilyen hangnemben nem beszélhet vele, mire az osztálytársai társaságában álló tini bocsánatot kért.

  Macron itt nem hagyta abba, fontosnak tartotta még kioktatni a gyereket az illemszabályokról: "Egy hivatalos ünnepségen vagy, ezért meg kell adnod a tiszteletet. Máskor hülyéskedhetsz, de ma a Marseillaise-t és a Chart des Partisans-t énekeljük, szóval szólíts "elnök úrnak" vagy "uramnak", rendben?" - mondta.

  Az Internacionáléra visszautalva még azt is hozzátette, hogy "ha forradalmat akar csinálni, akkor először tanuljon, és szerezzen diplomát, és majd utána oktasson ki másokat".

  Macron kioktatása amúgy elég képmutató, tekintve hogy ő maga sem figyel mindig oda, hogy úriemberhez méltóan fogalmazzon: nemrég egy Facebook-videójában arról panaszkodott például, hogy a Franciaország "őrült mennyiségű lóvét költ el társadalombiztosításra". Macron ellenzéke szerint a videóban megmutatta, hogy a "gazdagok elnöke", és hogy nem érdekli őt a szegények sorsa. Tavaly a balos szavazókat Macron azzal idegesítette fel, hogy a munkaügyi reformjainak ellenzőit naplopónak nevezte. (Guardian)

 • Az orosz-egyiptomi mérkőzést Knézy Jenő vezeti, akinek én most a szakmai hozzáértését és felkészültségét nem is kritizálnám, hiszen megtette saját maga:

  Nem szeretem a statisztikákat, de…

  - így kezdte Knézy az egyik gondolatmenetét meccs közben. Hogy mi ezzel a probléma?

  MINDEN SPORTKÖZVETÍTÉS ALAPJA, HOGY A KOMMENTÁTOR KÉPBEN LEGYEN A STATISZTIKÁVAL VALAMENNYIRE!

  Tudjuk, Magyarország nem az Egyesült Államok, itt a legtöbb sportkommentátor (tisztelet annak a pár kivételnek) a munkáját úgy képzeli el, hogy így narrálja a mérkőzést, kinél van éppen a labda, hogyan táncolnak a nézők a lelátón, esetleg egy-egy kisebb pletykát is elmondanak holtidőben. 

  De olyat, hogy mondjuk a meccs felénél hány sikeres passznál jár az orosz középpálya? Hogy hány kilométert futott a sérült Szalah? Hogy az oroszok a vébéken a statisztikák szerint milyen eredményt szoktak játszani, ha a félidőben 0-0 volt az állás? Semmi, zéró, nulla, a közmédia sportkommentátora ezeket nem, hogy nem mondja be, vagy nem foglalkozik vele, 

  DE ÉLŐ EGYENES ADÁSBAN BE IS VALLJA, HOGY NEM SZERETI EZEKET.

  Ez olyan, mintha a szakács nem szeretné a fűszereket, mintha a jógaoktató nem szeretne guggolni, mintha a pék nem lenne hajlandó reggelente croissant-t készíteni, mert nem szereti a francia péksüteményeket.

  Édes istenem, mivel érdemeltük ezt ki?

 • 1995-ben az Aranyszem című filmmel támadt fel újra James Bond. Timothy Dalton két sikertelen filmje után kérdés volt, hogy sikerül-e megújítani a figurát, illetve filmjeit, de Pierce Brosnannel és Martin Campbell rendezővel jó lóra tettek, sikerült új életet lehelni őfelsége legtitkosabb ügynökébe.

  Ebben a filmben Bond egy 1965-ös Aston Martin DB5-t vezetett, egy olyan autót, ami legendás a filmek történetében. Bond először a Goldfingerben vezetett ilyet, de aztán többször újra előkerült. Az Aranyszemben használt modellt valaki viszont hamarosan hazaviheti, ugyanis egy júliusi aukción fogják értékesíteni.

  Az eladó várakozása szerint 1,5 - 2 millió dollárt vagyis, több mint 500 millió forintot fizet majd érte valaki.