új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az interneten általános közvélekedés, hogy a Birodalom visszavág a legjobb Star Wars film. Például az Imdb listáján jelent pillanatban a 12. helyen található, előzve ezzel a 20. helyen tanyázó New Hope-ot.

    Kurt Rauffer azonban az alkotás előtt tisztelegve úgy döntött, hogy készít hozzá egy olyan animált főcímet, amik a James Bond-filmek kötelező kellékei. Zenei aláfestésnek pont a Radiohead visszadobott főcímét használta fel, ami illik is a képekhez.

    A végeredmény magáért beszél.

    Star Wars - Episode V "The Empire Strikes Back" Homage (Title Sequence) from KROFL on Vimeo.

  • Az Oroszországban zajló jégkorong világbajnokságra figyel minden orosz és magyar hokidrukker is. Nem akar tőlük az orosz elnök, Vlagyimir Putyin sem lemaradni, ezért egy gálamérkőzés erejéig ő is beöltözött. Putyinról egyébként köztudott, hogy rajong a jégkorongért, biztos nagy csalódásként élné meg, ha nem hazája válogatottja nyerné meg a honi rendezésű tornát.

  • Vagyis nem is mi, hanem a magentás telekomcég, amely olvasónknak tett olyan ajánlatot, hogy széles e sávon nem találni hasonlót. Át is adom a szót Norbinak:

    Ez egy személyes ajánlat, amit bejelentkezés után kaptam. A hűségidő lejárta okán kecsegtetnek, új telefon vásárlás lehetőségével. Szerintem rohanok.

    Névtelen
  • Mi az istenér' nem kérdezi már meg valaki (mondjuk a döntéshozó) a kedves utazóközönség véleményét? Mit akar a nép? Taxizni vagy uberezni?

    Segítünk.

    Ön pl. mit szeretne?

  • Az Magyar Távirati Iroda tíz csodás fával emlékezik meg e jeles napról:

  • Néhány hete csodálkoztunk rá az Urbanistán, hogy mégis mi ez a különös kompozíció a Clark Ádám téren. Az épülő Hotel Clarkig ugyanis elég furcsán vezettek el valami csövet, felhasználva hozzá egy virágládát, valamint egy fekvőrendőrnek és egy olyan doboznak tűnő tárgyat, amiben a bűvész szokta kettéfűrészelni a szép nőket.

    Most kaptunk pár fotót a kivitelezőtől, hogy az utóbbit kicsit átalakították. A rossz hír: ezek szerint a kompozíció marad még egy ideig. A jó: addig is funkciót találtak neki, le lehet rá ülni, amíg várjuk a buszt.

    Hát jó.

  • Van Keith Jarrett zongorista, akit legtöbben Kölnben adott, 1975-ös koncertjéről ismernek, hiszen a teljes egészében improvizatív szólózongora-koncert felvételét kiadták lemezen is, és az lett

    • minden idők legnagyobb példányszámban eladott jazzalbuma
    • minden idők legnagyobb példányszámban eladott szólózongora-albuma
    • összesen több, mint 3.5 millió példányszámban adták el.

    Keith Jarrett tehát szuper népszerű, 8 évvel ezelőtti müpás koncertje előtt tömött sorban álltak jegyért az emberek, és nemrég bejelentették:

    most július elején ismét a Müpában játszik, ismét egy szál zongorán, és bár a jegyek elég drágák (a legolcsóbb 7 ezer, a legdrágább 24900 forint), várhatóan most is hamar el fognak fogyni.

    Kedden már az arany/platinakártyás müpások elővételben elkezdték venni, szerda reggel 10 órától viszont már bárki vehet. Mi szóltunk!

  • Tavaly nagyobb lendülettel kellett megünnepelni, elvégre akkor 70 éves volt a II. világháború befejezése – igaz, a Vörös téri parádéra a világ nagy része nem ment el –, így akkor elvertek majdnem egymilliárd rubelt – nagyjából négymilliárd forintot –, de azért idén is elment 300 millió rubel arra, hogy a katonák és fegyverek végigvonuljanak Moszkva szívében.

    Egy ilyen felvonulás nem olcsó mulatság, 70 repülőgéppel előadott légi bemutató, tízezer katona és haditechnika szállítása komoly ráfordítást igényel, de a legmeglepőbb, hogy mire ment el a költségvetés 30 százaléka:

    arra költöttek 340 millió forintot, hogy süssön a nap. 

    írta az Rbk.ru. A módszer persze nem új, ezüstjodidot kell szórni a felhőre, elérve, hogy az eső mielőbb kicsapódjon belőle, csak a ráfordítás aránya meglepő. Egyébként Magyarországon is bevetik az ezüstjodidot, hogy jégeső ellen védje a Dél-Dunántúlt.

  • 11?c=43472238 11&h=900

    Ha a vendégek elfáradtak a rúdtáncosnők nézésében, le is pihenhetnek akár a felette levő 10 franciaágyas szoba valamelyikében. Itt a remek hirdetés sok képpel. [Kösz a tippet Gergő!]

  • Ha igen, meg ne vegye! Lopott!

    Screen Shot 2016-05-10 at 15.11.31.png
    Fotó: Tuza Ferenc / Olvasónk

    Tuza Ferenc tatai garázsát feltörve jutott hozzá a tolvaj az amatőr csillagász távcsövéhez, fényképezőgépéhez és mechanikájához.  Ferenc így sajnos kénytelen lenne befejezeni csillagász-asztrofotós hobbiját, mert esélye sincs újra hasonló tudású felszerelést vásárolnia.

    A pontos leírást itt találja!

  • Ha Szegeden jár, a Vadasparkot ne hagyja ki: megnézheti ezt cuki törpevíziló-bébit is. Lehet, hogy neve még nincs, de annyit tudunk róla, hogy nőstény, április végén született kevesebb mint hat kilóval, de azóta megduplázta a súlyát. És megadóan tűri a kötelező orvosi vizsgálatot.

  • Miért kell letérkövezni a parkolóhelyeket? Vagy miért kell leparkolóhelyezni a térkövet? Mondjuk olyan sokan talán nem állnak oda majd, ha a táblán jelzett módon csak azok használhatják, akik abban a kormányablakban intéznek ügyet, ami április elsején bezárt. Olvasónk szerint a túloldalon a taxidroszt alá is térkő került.

    Mindenképp kell oda a térkő, mert

  • Egészen elképesztő trükköt csinált meg még pénteken Ryan Mason, a California egyetem baseballcsapatának dobójátékosa, aki jó 15 méterről dobta át a labdát egy leeső hengeren (valószínűleg egy ütővédő, vagy egy ütőfánk, ami a játékosok bemelegítését segíti) – aminek az átmérője nem sokkal nagyobb magánál a labdánál.

    2-327-mason-tube-miracle-050716
    Fotó: Twitter

    A videót a California csapatának főcsoportja, a Pac-12 mutatta be, mi egyből a lassított felvételt tesszük be, hogy jobban látszódjon, mi is történt.

    A dobás után persze egyből felmerülhet, hogy vajon hány ezerszer próbálhatta meg Mason ugyanezt azelőtt, hogy sikerült volna, ám valószínűleg nem dobált olyan sokszor, hiszen az eset közvetlenül a Cal és a Stanford meccse előtt történt, vagyis biztosan nem akarta kifárasztani a dobóvállát a játékos.

    Később az is kiderült, hogy a Pac-12 Network teljesen véletlenül kamerázta, amint a Cal dobói épp a számukra már megszokott szórakozással időznek, de mint Mason a meccs alatt elmondta, ez volt a legelső alkalom, hogy valakinek sikerült átdobnia a labdát a hengeren.

    A meccset végül a Stanford nyerte 5-1-re, de egy ilyen dobás után kit érdekel az eredmény?

  •   Ezt a frappáns választ adhatta a vadőrnek az a férfi, akit a floridai Loxahatcheeben állított meg a vadőr. Az őr egy közúti ellenőrzés során kukkantott be az autóba, és meghökkenve vette észre a műszerfalból kinyúló aligátorpraclit.

    kroki
    Fotó: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission

    A sofőr eleinte tagadott, majd átváltott a B verzióra, miszerint

    már évek óta ott hordja a hüllőt.

    A vadőr nem hitt a mesének, sőt krokodilszagot is érzett. Így aztán a férfi kénytelen volt beismerni, hogy pár napja ejtette el a zsákmányt, ami tiltott, ezért a vadőr elő is állította.

  • Ha ön is aközött a 122 ezer ember között volt, aki a hétvégén jegyet váltott az Amerikai Kapitány: Polgárháború című filmre, akkor ez a poszt önnek szól. Ha viszont nem, akkor nem ajánljuk a tovább olvasást, mert spoilerek jönnek.

    .

    .

    .

    .

    .

    A Yahoo Movies egyetlen listában szedte össze a filmben látható összes harcot, amikor két szuperhős egymást ütötte. 47 különböző harcot számoltak össze a film 148 perce alatt.

    1. Tél Katonája (Bucky) v Amerika Kapitány

    2. Fekete Párduc v Tél Katonája (Bucky)

    3. Fekete Párduc v Amerika Kapitány

    4. Fekete Párduc v Falcon

    5. Hadigép v Amerika Kapitány, Falcon, Fekete Párduc, és Tél Katonája (Bucky)

    6. Tél Katonája v Falcon (Sam Wilson)

    7. Tél Katonája v Amerika Kapitány (Steve Rogers)

    8. Vasember (Tony Stark) v Tél Katonája

    9. Fekete Özvegy (Natasha Romanoff) v Tél Katonája

    10. Fekete Párduc (T'Challa) v Tél Katonája

    11. Amerika Kapitány (Steve Rogers) v Tél Katonája

    12. Skarlát boszorkány (Wanda Maximoff) v Sólyom (véletlenül)

    13. Sólyom v Vízió

    14. Skarlát boszorkány v Vízió

    15. Pókember v Amerika Kapitány

    16. Hangya v Pókember

    17. Amerika Kapitány v Hadigép

    18. Amerika Kapitány v Fekete Párduc

    19. Hangya v Fekete Özvegy

    20. Pókember v Falcon és Tél Katonája

    21. Vasember v Sólyom és Skarlát boszorkány

    22. Team Amerika Kapitány v Team Vasember

    23. Amerika Kapitány v Vasember

    24. Skarlát boszorkány v Fekete Párduc

    25. Sólyom v Fekete Özvegy

    26. Skarlát boszorkány v Fekete Özvegy

    27. Amerika Kapitány v Pókember

    28. Falcon v Vízió

    29. Hangya v Vasember

    30. Vasember v Sólyom

    31. Hangya (óriásként) v Hadigép

    32. Falcon v Vasember

    33. Hangya (óriásként) v Fekete Párduc és Vízió

    34. Vasember v Falcon

    35. Hadigép v Hangya (óriásként)

    36. Pókember v Hangya (óriásként)

    37. Sólyom v Fekete Párduc

    38. Hadigép v Skarlát boszorkány

    39. Vízió v Hangya (óriásként)

    40. Fekete Özvegy v Fekete Párduc

    41. Vasember, Hadigép és Pókember v Hangya (óriásként)

    42. Falcon v Hadigép

    43. Vízió v Hadigép (véletlenül)

    44. Vasember v Falcon

    45. Amerika Kapitány és Tél Katonája v Vasember

    46. Tél Katonája v Vasember

    47. Amerika Kapitány v Vasember

  • ¯\_(ツ)_/¯ S. E. B. A. J. 

  • Az erdőben elhelyezett vadkamerák képei általában akkor kerülnek be az újságba, amikor valami ritkán látott, esetleg kihalás szélén álló fajt sikerül lekapnia az automata fényképezőgépeknek. Ebben a válogatásban nem ilyenek vannak, inkább olyanok, amelyekkel nem dicsekednének el szegény vadállatok.

  • Megkezdődött a kőbányai Hungexpón a világ legrangosabb főzőversenye, a Bocuse d'Or európai döntője, illetve a Sirha Budapest gasztro szakkiállítás. A bejutás korántsem egyszerű, elsőre úgy tűnhet, a magyarok tömegei izgultak rá úgy a fine diningre, mint egyszeri jegybankelnök rokonsága az ingyenmilliárdokra. Az Utazó magazin Facebook-oldalán közzétett fotó szerint ez első kapu után egy második biztonsági kapun is át kell menni – aki most akar bemenni, arra számíthat, hogy ott ekkora tömeg vár bejutásra.

  • A miniszterelnök Veszprémben jelent be milliárdos fejlesztéseket, a sajtótájékoztató papíron 10:30-kor kezdődött, de 11:30-kor még mindig üres a színpad. A Kormany.hu-s élő kép szerint nem szóltak a közönségnek, hogy csúszás lesz, de egyelőre türelmes a nép, bár az imént valaki felállt a helyéről, és kisétált a képből. A feszültség egyre nő, vajon mi állhat a háttérben? 

    11:40: Hetven perce késik a sajtótájékoztató. Szerencse, hogy nem vagyok a helyszínen, mert már elájultam volna az éhségtől és az izgalomtól. 

    11:45: Egy és egy negyed órája a fenti képet nézem, háttérben egy kis halkan morajló motyogással. Azt hiszem, lassan, de biztosan kezdem elveszíteni a józan eszemet...

    11:48: Tasó László NFM-es államtitkár széles mosollyal sétált vissza az élő képbe, sajnos lemaradtam a pillanatról, amikor elment. 

    11:53: Most vettem észre, hogy a képen mintha csak férfifejek látszódnának, azon belül is felül vannak reprezentálva az őszek. Ez a divat, vagy ezekre a típusú sajtótájékoztatókra főleg őszülő férfiak járnak? 

    11:56: Mivel ez most egy fideszes - kormányzati esemény lesz, emlékezzünk meg két híres veszprémi kötődésű közéleti személyiségéről: Kész Zoltán azzal az ígérettel szállt be a parlamentbe, hogy majd lebontja a kétharmadot, ehhez képest szőrén-szálán eltűnt. Simicska Lajost talán már nem kell bemutatni senkinek, de azt valószínűleg kevesen tudják, hogy legutóbbi nyilvános szereplésekor zsíros kenyeret evett. 

    11:58: Megérkezett a miniszterelnök és a polgármester, ezért ennek a tudósításnak most vége szakad. 

  • A Readingi Egyetem klímakutatója, Ed Hawkins tette egy gifbe az 1850-től napjainkig talált meteorológiai adatokat, hogy végre az is lássa, tényleg felmelegedés van, aki szerint nincs.

    5 9 16 Andrea TempSpiralEdHawkins.gif
  • Ezt:

  • A SpaceX amerikai űrvállalat henceg az Instagramján ezzel a képpel, amelyen a pár napja sikerrel pályára állított műholdat az út egy részén cipelő rakéta első fokozata látszik. Nagy volt az öröm, mert a fokozat annak ellenére tudott leszállni az indítástól több száz kilométerre lévő drónhajóra, hogy Elon Musk, a cég vezérigazgatója a start előtt mindenkinek azt mondta, nem számítanak a dologra, mert nem lesz elég üzemanyag, meg túl nagy lesz a sebesség, meg túl magasról kell majd visszajönnie a csőnek.

    Ehhez képest itt a cső a naplementében.

    spacex
    Fotó: SpaceX / instagram
  • Szuper cuccba futottam bele a Polygraphon, a linkre kattintva végigböngészheti-meghallgathatja az elmúlt több mint fél évszázad nemzetközi popzenei termésének topslágereit, de ha még lenne valami fontos dolga a következő pár órában, akkor inkább tegye el későbbre, mert nehéz róla lejönni. 

    forrás: Polygraph.cool
    forrás: Polygraph.cool
  • A sanghaji Disneyland új attrakciója így fest belülről:

  • A győzelmi napi parádén vett részt Oroszországban az a 122 milliméteres tarack, ami aztán egy éles balkanyarban önállósította magát, és egy gyalogosokkal teli zebra (mármint gyalogátkelőhely) felé vette az irányt, nyomában a megfékezésén igyekvő katonákkal és civilekkel.

    Elszabadult 122 milliméteres orosz tarack

    Az eset egy másik kameraállásból:

    Elszabadult 122 milliméteres orosz tarack (másik szemszögből)
  • A kaliforniai Bayan Zehlif nem saját nevén, hanem Isis Phillips névvel került be az idei évkönyvbe, írta a CNN. Ez ugyebár az Iszlám Állam rövidítése. A lány a Twitteren hívta fel a figyelmet a durva - az előítéleteket szépen tükröző - tévedésre, az iskola is itt válaszolt neki, azt mondták, csak elütés lehet, de borzasztóan sajnálják. 

    A lány a Facebookon azt írta: "Rettentően elszomorító, bántó, undorító és kiábrándító, hogy az iskola megúszhatja ezt". Emberi jogi ügyvédek már fel is vették vele a kapcsolatot. A hivatalos választ nonszensznek tartja:

    Azt mondják, csak elírás, de könyörgöm, legyünk már őszinték.

    Az Iszlám Állam rövidített neve egyébként olyan népszerűtlen, hogy mindenki, például az ISIS gyógyszerészeti cég is próbál megszabadulni tőle.