Magdolna
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Eleve csodás a félrefordításokkal foglalkozó Leiter Jakab Facebook-oldal találata, de egy ismerősöm bevitte a kegyelemdöfést. Ő a következő szöveggel osztotta meg a képet:

    Az elnyomott sajtó.

  • Költői szépségű neve ellenére csúnyán bukta az állását Kirill Olegovics Podberjoznij – miszerint Nyárfaalatti. Egy kávéházi verekedésbe keveredett a szintén szépnevű, de a Gulaggal teli 20. század miatt nem annyira szép múltú Szahalin szigetén – ami mandzsu nyelven annyit tesz: a fekete folyó sziklái.

    Pedig minden jól indult, már ha jónak számít Oroszországban, ha valaki a jól fizető Roszatom moszkvai munkatársa 6666 kilométerrel – tényleg ennyivel – keletebbre kap állást. Igaz Podberjoznij maga pályázta meg és nyerte el új beosztását, amit idén áprilisban el is foglalt.

    A térfigyelő kamerák tanúsága szerint azonban időközben felgyülemlett némi feszültség a magas rangú csinovnyikban, aki a legprózaibb kocsmai - na jó, kávézói - verekedésbe keveredett – derült ki a Ria Novosztyi jelentéséből.

    Hogy mi volt a vita oka, azt nem tudni, hivatalosan a megyei vezetés nem is erősítette meg, hogy Podberjoznij abban érintett lenne, de azt igen, hogy a a megyei kormányzat fiatal helyettes vezetőjét elbocsátották. És hogy miért felelt Podberjoznij a megyei kormányban? Hát azért a területért, amit valójában nagyon is autentikusan képviselt: hozzá tartozott a turizmus és a befektetői környezet fejlesztése.