Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy új eszköz – amelynek párnázott kerete az arcot finoman körbeöleli – pihentető alvást ígér a repülőgépen és a vonaton. A terméket eredetileg a masszázshoz használt asztalok ihlették, amelyeken egy lyuk lehetővé teszi az arc megtámasztását. Úgy tervezték, hogy az előttünk lévő széknek a háttámlájából nyíló asztalára lehessen rácsíptetni. Hogy teljesen komfortos legyen, a magasságát és a szélességét is a használója arcához és mellkasához lehet igazítani. 

  Ezután már csak ülőhelyzetben előre kell dőlnünk, és ebben a pozícióban elvileg kényelmesen álomra hajthatjuk a fejünket. Ha pedig nem pihenésre vagy alvásra használják, akkor akár tablettartóvá is átalakítható.

 • Egy kerekesszékkel közlekedő vőlegény egy éven át fizioterápián vett részt, hogy az esküvőjük napján képes legyen felállni, és menyasszonyát felkérhesse táncolni. A 49 éves Barry MacDowell és felesége, a 36 éves Emma egyaránt szklerózis multiplexben szenvednek. Néhány éve egy, a betegségben szenvedőket segítő platformon ismerkedtek meg, és többek között a hasonló humorérzékük miatt alakult ki közöttük szerelem.

  A mozgásában korlátozott férfi teljesen megdöbbentette a násznépet, amikor a székéből felállt, és táncolni kezdett a feleségével – minden jelenlévőt meghatva.

 • Egy 3D-nyomtatott önvezető autót mutattak be nemrég, amelynek a prototípusa a tervek szerint 2024-re készülne el. A teljesen elektromos, háromkerekű járműnek már kormánya sincs, hálózaton keresztül mesterséges intelligencia irányítja. Magyarán szinte nulla emberi érintkezést alkalmaz. Hangvezérléssel utasítható.

  A NILA nevű járművet a Daniel Nieblas formatervező által létrehozott kaliforniai startup cég, a Niebla fejleszti. A vállalat szerint a futurisztikus jármű általános dizájnját Los Angeles városképének hatásai alakították. Az autó tetőszerkezete szétnyílik, hogy olyan legyen, mintha az utasok egy pilótafülkébe lépnének be. A padszerű ülésen két személy fér el kényelmesen, amely karfa nélküli, hogy több helyet szabadítson fel. A Niebla alapítója és fejlesztője a hagyományos műszerfal helyett egy teljes szélességű, multifunkciós kijelzőt álmodott meg.

 • GettyImages-1163080160
  Fotó: NBC / Getty Images Hungary

  Susan Boyle akkor vált világszerte ismertté, amikor 2009-ben előadta A nyomorultakból az Álmodtam én egy álmot című dalt a Britain's Got Talent műsorának színpadán. Akkor egy bolondos egyedülálló asszonyként fogadták, akivel – már csak a korából adódóan is – elég szkeptikus volt a zsűri. Amikor azonban Boyle elkezdett énekelni, a közönség ujjongásba tört ki – senki sem számított arra, hogy egy ilyen kis nőben ekkora hang rejtőzhet. A produkció végén még a szigorúságáról híres Simon Cowell is kénytelen volt bocsánatot kérni az előítélete miatt.

  Nagy-Britannia legismertebb tehetségkutatójában idén Susan Boyle volt a meglepetésvendég, aki 14 év után tért vissza a népszerű műsor színpadára – írja a Mirror. A 62 éves énekesnő azzal sokkolta a nézőket, hogy a fellépése után elárulta, korábban agyvérzése volt. Mint mondta, nem lehetett biztos abban, hogy valaha is színpadra léphet még.

  Nagyszerű érzés itt lenni. Rendkívül különleges ez most számomra, tavaly áprilisban ugyanis egy kisebb stroke-ot kaptam, de harcoltam, hogy visszatérhessek a színpadra, és sikerült.

   A teljes produkciót alább tekintheti meg: