új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Merthogy hiába kerül előnybe a csapat, ha az első gólt nem követi második.

    Nem mintha 1-0-ra nem lehetne meccset nyerni, de az NB I. hétvégi, második fordulója után mintha egy kottából magyarázkodott volna a Haladás (két meccs után 11. a 12 csapatos mezőnyben) és a Debrecen (10. a 12-ből, dupla vereséggel esett ki az EL-ből) szakvezetője, Mészöly Géza és Kondás Elemér. Nézzék csak, mi a baj:

    Egyébként mellékesen jegyzem meg, nem azért, hogy a magyar edzői kart bántsam, vagy ilyesmi, de a holtversenyben listavezető FTC-nek (oké, ők szintén kizúgtak a nemzetközi kupából, de toronymagasan nyertek bajnokságot) és Vasasnak (amely tavaly az utolsó körben maradt csak benn, és most épp a Debrecent verte) egyaránt német edzője van. Persze ez lehet merő véletlenségből is így.

  • Mondjuk jó ideje nézegetem a képet, és azt még nem tudtam eldönteni, hogy túlbonyolításnak vagy túlzottan leegyszerűsítésnek számít-e az EU-s városfejlesztési pénzek elköltésére közkedvelt térburkolásnak ez a módszere. Ön szerint?

    Egyszerűbb vagy bonyolultabb így a térkövezés?

  • A Comin Con vásáron jelentették be a Bates Motel tévésorozat producerei, hogy Rihanna játszhatja majd el náluk Marion Crane-t, a szerencsétlen szállóvendéget, akinek a szerepét Hitchcock Janet Leigh-re bízta, és akivel elkészült az a jelenet, ami miatt egy kicsit örökre gyűlölni és félni fogom a zuhanyfüggönyöket.

    És akkor nézzük is újra a filmtörténeti klasszikusban, milyen alakításhoz kell Rihannának felnőnie:

    (MTI)

  • Mással nem magyarázható, miért festette szőkére a haját.

  • 13729086 10153589449207657 4827236885040138200 n

    A Corvin Plázában készítette ezt a képet  kedves olvasónk, akinek tippje is van a jelenségre: akciós volt valahol a három lyukú kukafedél, ezért került ilyen a sima szemetesekre, és kész.

    Én meg  rögtön arra gondoltam, hogy elég volt látszatra biztosítani a szelektív hulladékgyűjtés egy EU-s pályázathoz és azzal járó támogatáshoz, de én nyilván csak túl sok újságot olvasok, hogy egyből ilyen csúnya gondolataim vannak.

  • Nem, nem, semmi viagrázás vagy prosztamolunózás nincs benne. Nem, és pláne semmi pikáns kikacsintás a magányos férfiaknak. De még csak redőnyszerelésről, gumi- vagy olajcseréről, flexelésről sincs szó. Hanem az olvasásról – az egyik kiadó amiatt indított kampányt, hogy rá- (vagy vissza-) szokassák a férfiakat az olvasásra.

    Ön szerint ritkábban olvasnak a férfiak?

    Ha a kampányról többet akar megtudni, itt olvashat róla.

  • Nem velem esett meg, hanem Szalóki Ágival, az énekesnő a Facebookon posztolta nemrég.

    Egy kávézóban jártam. A tulajnak több helye is van Budapesten. Nem kaptam számlát, bár 600 forintot fizettem, mert borravalót is adtam. A kis vietnami étteremben meg az arab fűszeresnél kapok. Ők adnak számlát, mert félnek. Kisebbségben vannak itt, őket gyakran ellenőrzi a NAV.

    A teljes bejegyzést itt olvashatja.

  • A kisteleki Gerzsány Mária kora egyik legfélelmetesebb asszonya volt, bár ezt sokáig kevesen tudták róla. Méregkeverő sorozatgyilkosként több mint negyven ember halála szárad a lelkén, főleg férfiakat ölt meg. Pontosabban nem mindig ő volt a gyilkos: az esetek egy részében csak beszerezte a család számára terhet jelentő emberek (általában fölösleges férjek) meggyilkolásához szükséges szert. Több éven át folytatta praxisát, miközben ő maga is elfogyasztott öt férjet – közülük többnek is olyan életbiztosítása volt, aminek ő volt a kedvezményezettje –, továbbá bábaként feltehetően magzatelhajtással is foglalkozott. Mielőtt egy kisteleki asszony közreműködésével 1911. július 24-én a csendőrök el nem fogták, csaknem száz szülést bonyolított le, és majdnem nyolcvanszor halott gyermeket jelentett be az anyakönyvvezetőnek.

    A Délmagyar.hu tavaly augusztusban a lap archívumában lévő cikkek nyomán írt a kisteleki fekete özvegyről. A cikkekből kiderül, hogy 40 koronát kért Gerzsány Mária egy-egy halálesetért, de plusz 6 koronáért erősebb mérget is szerzett. Bár a faluban 50-60 halálesetet emlegettek a neve kapcsán, végül csak 3 ügy miatt tudták elítélni. A kinti világ – mint egy 1914-es Esti Ujság-cikkből kiderült – a börtönben is utolérte, de nem a bűnösökre lesújtó igazsággal: 4600 koronát örökölt fivére feleségének halála után. Ugye nem lepődik meg, hogy korábban a fivére felesége életbiztosításból jutott a pénz egy tetemes részéhez, és hogy a fivére megmérgezésével is gyanúsították a kistelekiek Mari nénijét?

    Életfogytig tartó börtönbüntetéséből egyébként a Tanácsköztársaság idején sikerült átmenetileg kiszabadulnia, ekkor hazatért, és Kisteleken újabb gyilkosságra is megbízást kapott. Erre azonban nem vállalkozott, sőt, ő jelentette fel a két asszonyt, hogy mire készülnek. Mégsem maradhatott szabadlábon: 1920-ban visszakerült a börtönbe, és ott is halt meg.

  • Homokot eladni a Szaharában, jeget az Antarktiszon, mangalicakolbászt Jeruzsálemben, hazugságvizsgálót a Rogán-minisztériumban? Mindez smafu ahhoz képest, aminek a debreceni Aldiban futottak neki olvasónk fotója szerint. Húsvéti kosár, praliné, csokoládé – van itt minden, amire júliusban elengedhetetlenül szükség van. Mondjuk nagy tolongást nem látni a képen, de nyilván ez csak véletlen.

  • drstrange clk

    Benedict Cumberbatch össze-vissza kutyul egy egész nagyvárost. Tiszta Inception.

    Cumberbatch játssza a címszereplő Stephen Strange-et, a zseniális sebészt, aki aztán egy baleset miatt nem tudja használni a kezeit. A gyógyulás felé viszont a misztikus utat választja, ahol segít neki egy kopasz Tilda Swinton, és meg kell akadályozni a vérző szemű Mads Mikkelsent. Ha jól értem ezt az egészet. Azt értem, hogy van olyan képesség, hogy valaki átrendezi egy épület utcaképét. De ilyenkor vajon mit szólnak a járókelők hozzá? Remélem kiderül november 3-án idén, ugyanis akkor mutatják be.

    Doctor Strange (2016) Comic Con előzetes

    Itt pedig meg lehet nézni a film első előzetesét.

  • Vagyis nem mi, hanem a Tusványos Facebook-oldal fotósai. És persze a két felkészült versenyzőnek nem volt nehéz dolga, Orbán Viktor öltözködése olyan simán hozta a papírformát, mint a Fradi magyar bajnoki és nemzetközi kupaszereplése (sétamenet és leégés). Megtalálja, kikre gondoltunk? Jövőre egyébként én tuti kitelepülök pár napra oda néhány tucat durván felárazott kockás inggel, szerintem arányaiban simán lehet annyit kaszálni rajtuk, mint haveroknak kipattintott belvárosi ingatlanokkal. Vagy majdnem annyit.

    13724054 10153714152795823 8118835448101987873 o
    Fotó: Kiss Gábor / Facebook/Tusványos
  • Kirabolta kártyapartnerét Aranyosapátiban

    Kirabolta és egy másik férfivel együtt megverte a kártyaparti nyertesét egy aranyosapáti férfi, aki azon háborodott fel, hogy a nyertes fel akar állni a nyereményével az asztaltól, és menne haza. A nyertes súlyos sérüléseket szerzett, de H. Ervin helyi lakost elfogták, és a fenti videón látható egy fél percben, hogy megkapta méltó büntetését is.

  • Egyébként pedig zseniális stratégiát választott. Egy New York-i utcán fotózta olvasónk, Tamás ezt a kéregető férfit, aki a táblájára azt írta ki: Adj egy dollárt, különben Trumpra szavazok. Mivel a republikánus elnökjelöltet Amerika-szerte egyre nagyobb félelem övezi (erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben), ha komolyan vennék a táblán leírtakat, a férfi hamarosan a világ legjobban élő kéregetője lenne. Igaz, szerencséje, hogy nem Felcsúton próbálkozik, és nem is a magyarok legendás angoltudása miatt – a tusványosi beszéde után Orbán Viktor aligha adna neki egy petákot is.

    IMG 1706
    Fotó: Olvasói fotó / Index
  • A renói 7-Eleven hálózat egy megrendelést már egy ilyen repülő munkatárssal oldott meg, kíváncsi vagyok, mikor jön el az az idő, amikor hatszáz ilyen szerkezet repked egyszerre az épület felett, és próbálnak nem egymásnak menni. Akkor már szerintem ilyen Jetsons-szerű házakban fogunk lakni.