Fülöp, Evelin
15 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amikor már azt gondolnám, hogy nem lesz szórakoztatóbb ételrendelés, mint hajdanán, amikor egy vendéglátós barátom lerendelte a "csülöknét pékné módra", feldobja az MTI Hosszú Ivett Kamilla és Nótár László Belfegor fantázianevű költeményét, ami a Magyarország étele 2018 szakácsverseny győztese lett szombaton. Hogy ez a név egész pontosan mit takar, megsaccolni se tudom, de elsőre egy rántott tramezzinivel és ökölnyi galuskával megtámogatott, Erős Pista emulzióval leöntött felsőcomb filé lehet, egy kis délutáni csendespihenőt töltő falatnyi zölddel. 

 • Ha rózsaszín-fekete seregélyszerű madarakat lát a cseresznyefáján, nagy eséllyel pásztormadarak lesznek. Ezek a Közép-Ázsia és Dél-Kelet-Európa sztyeppéin fészkelő madarak évről évre megjelennek hazánkban májusban, de rég nem voltak már jelen ekkora számban

  - írja a Kiskunsági Nemzeti Park a Facebook-oldalán.

  Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

  A pásztormadarak elsősorban rovarokkal, például sáskákkal táplálkoznak, de kedvelik a gyümölcsöket, többek között a cseresznyét is. Főként alföldi környezetben, füves pusztákon van esélyünk látni őket. Rendszerint május végén jelennek meg, de június elején rendszerint tovább is állnak. Magyarországon védett, eszmei értéke 50 ezer forint.

 • Tényleg, ez nem vicc, ez a szapporói piac valósága, ahol az idei szüret első aukcióján született meg a 3,2 millió jenes rekord.

  A japán északi részén rendezett aukción összesen nyolc gazdaságból származó 507 dinnyét árvereztek el. A két, rekordáron elkelt dinnyét egyelőre nem szelik fel, az elkövetkező napokban kiállításra viszik őket.

 • A fotón Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja látható, amint éppen valaki megborotválja (?) a párt kétnapos székesfehérvári tisztújító kongresszusán. Ungárék ma jelentették be, hogy a politikus újabb médiumban szerzett részesedést

  A MTI-ben kiadott fotók alapján egyébként nagyon jó a hangulat, amire annyiban van oka a pártnak, hogy a Fidesz után ők szerezték a legtöbb új szavazót az előző választásokhoz képest. Másrészt viszont az LMP is vastagon benne volt abban, hogy harmadszorra is kétharmaddal tudott nyerni a Fidesz, tehát talán mégsincs olyan sok okuk örülni.