Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Egyesült Királyság legnagyott vízügyi vállalkozásai azt a közös célt tűzték ki maguk elé, hogy 11 millió fát ültetnek el a saját területeiken, összesen hatezer hektáron. Ezzel szeretnék karbonsemlegessé tenni a tevékenységüket, hiszen a fák szén-dioxidot kötnek meg.

  Yorkshire-Water-tree-planting-above-Gorpley-reservoir-in-Calderd
  Fotó: Simon Dewhurst / Yorkshire Water

  Az sem utolsó szempont, hogy a helyi közösségek és a vadvilág is profitálni fog a fásításból, amely több természetvédelmi szervezet és az önkormányzatok is részt vesznek.

  A kezdeményezés jól passzol a brit kormány célkitűzéséhez is, amelyben azt vállalták, hogy 2050-re az erdős területek arányát a mostani 13 százalékról 17 százalékra növelik.

  (Envirotec)

 • Egy Rick Aloha nevű Youtube-videós búvár talált Tennessee-ben, egy vízesés alatt egy GoPro kamerát. Az elmerült, vízálló készüléket hazavitte, és mivel a memóriakártyája épségben volt, megnézte az utolsó felvételeket.

  Így döbbent rá, hogy a videókon azt a 23 éves férfit látja, aki 2017-ben ott fulladt bele a vízbe, ahol a kamerát találta. A férfiról és a balesetről már korábban hallott a helyi természetvédőktől. Az Independent cikkében így emlékezett vissza a búvár:

  Néztem a videókat, és felcsattantam, hogy "úristen, ez az a srác"!

  A vízesésnél megtalált kamera.
  A vízesésnél megtalált kamera.
  Kép: Rick Aloha / Youtube

  Ezután az interneten megkereste az elhunyt fiatal családját, és odaadta nekik a memóriakártyát, rajta azokkal a felvételekkel, amelyek a fulladás előtt készültek. Ezeken a fiatal férfi boldognak látszik, a barátaival hülyéskedik.

  "Nagyon hálásak vagyunk azért, amit tett. Felkutatott minket, számtalan helyet felhívott, és addig nem adta fel, amíg el nem ért minket" – nyilatkozta az elhunyt férfi édesanyja, miután megkapta a videókat.

 • Az amerikai CBS televízió a napokban a reggeli műsorukat Olaszországból, azon belül is Firenzéből sugározza. Toszkána, művészet, olasz kaják, tradíciók, történelem, minden, ami kell. 

  Ezt pedig szívesen promózzák az Instagramon. Nincs is ezzel semmi probléma, egy apró dologtól eltekintve: 

  a képernyő kis sarkába a magyar zászlót biggyesztették az olasz helyett.

  40

  De már két napja, és valamiért senki nem szólt nekik, hogy azokat a színeket bizony nem így kéne feltenni azokra posztokra. 

   A tippet köszönjük olvasónknak, Jánosnak.